Garanti BBVA România acordă un împrumut de 10 milioane euro companiei First Look Solutions

F.D.
Bănci-Asigurări / 11 iulie

Bilge Demirer, Director General Adjunct al Garanti BBVA

Bilge Demirer, Director General Adjunct al Garanti BBVA

Garanti BBVA România a acordat un împrumut de 10 milioane de euro companiei First Look Solutions S.A., deţinute în comun de Rezolv Energy SA din Praga şi Low Carbon din Londra, ca parte a unui pachet de finanţare sindicalizată. First Look Solutions S.A. dezvoltă prima fază de 192 MW a parcului eolian VIFOR, un mare parc eolian terestru din judeţul Buzău, cu o capacitate totală de 461 MW, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Rezolv Energy SA este cea mai recentă investiţie a Actis prin intermediul Energy 5 Fund, un lider global în investiţii sustenabile pe pieţele emergente, cu active de 12,7 miliarde de dolari în administrare.

"BBVA este mândră să sprijine Actis în acest proiect important, ca parte a angajamentului nostru faţă de finanţarea sustenabilă, cu scopul de a accelera şi a realiza o tranziţie către energie verde", a declarat Lorena Portugal Cantera, Managing Director - Financial Sponsors, Corporate and Investment Banking, BBVA.

Potrivit estimărilor, prima fază a parcului eolian VIFOR va deveni operaţională până la sfârşitul anului 2025, furnizând electricitate curată pentru aproximativ 108.000 de gospodării din România. Prin angajamentul ridicat faţă de sustenabilitate, bazat pe cele mai bune practici din industrie şi aliniat cu standardele internaţionale, centralele de energie regenerabilă vor sprijini un ecosistem sustenabil în jurul lor.

"Scopul nostru, ca instituţie bancară responsabilă, este să sprijinim tranziţia verde prin canalizarea capitalului către proiecte de energie regenerabilă (solar, eolian), clădiri verzi certificate pentru sustenabilitate, transport curat şi economie circulară. În prezent, 10% din portofoliul de credite acordate clienţilor entităţi juridice este direcţionat către finanţarea sustenabilă. Suntem mândri să contribuim în continuare, alături de alte instituţii financiare importante, la proiectul de referinţă al Rezolv Energy şi Low Carbon, marcând astfel un moment important în direcţia dezvoltării energiei regenerabile a României până în 2030", a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct al Garanti BBVA.

În conformitate cu iniţiativele UE Fit for 55 şi REPowerEU, România s-a angajat să crească ponderea energiei regenerabile în consumul total de energie de la 24,3% în 2019 la 36,2% până în 2030, asigurând în acelaşi timp sursele de energie ale ţării. Aceasta implică adăugarea a 11,9 GW de nouă capacitate regenerabilă, reflectând angajamentul crescut al ţării de a creşte producţia de energie regenerabilă în mixul său total de energie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb