GARTMAN LETTER: Preţurile materiilor prime vor fi mult mai slabe pe viitor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iunie 2008

Preţurile materiilor prime vor fi, pe viitor, cu mult mai slabe decât sunt în prezent, estimează Dennis Gartman, economist la "Gartman Letter", publicaţie americană care editează comentarii bursiere zilnice. Gartman este de părere că această evoluţie va reprezenta reacţia la declaraţiile făcute recent de preşedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, în privinţa sprijinirii dolarului.

Dennis Gartman precizează: "Suntem în faţa unui val de vânzări. Chiar şi preţurile mărfurilor agricole ar putea fi supuse presiunilor, ca urmare a sprijinului declarat pentru dolar".

Ieri, a scăzut atât preţul petrolului, cât şi cel al metalelor preţioase şi de bază, respectiv al mărfurilor agricole, în condiţiile în care dolarul a urmat un curs ascendent, după ce Bernanke a precizat că dobâzile din SUA "sunt bine poziţionate", astfel încât să susţină creşterea economică şi stabilitatea preţurilor.

Preţul petrolului cu livrare în luna iulie a scăzut cu 1,16 dolari (0,9%) ieri, în sesiunea electronică after-hours de la New York Mercantile Exchange, ajungând la 123,15 dolari barilul. În ziua anterioară, cotaţia ţiţeiului a coborât cu 3,45 dolari (2,7%).

Aurul cu livrare imediată a avut un preţ de 876,73 dolari uncia la Bursa Metalelor din Londra, în declin cu 3,82 dolari sau 0,4%. La New York, preţul a scăzut cu 5 dolari în sesiunea electronică, la 880,50 dolari uncia, însă ulterior, acesta a câştigat 1,90 doalri (0,2%), ajungând la 887,40 dolari uncia.

Preţul cuprului cu livrare în luna iulie a scăzut cu 2,30 dolari (0,6%) la divizia Comex aparţinând New York Mercantile Exchange, ajungând la 3,555 dolari livra.

Porumbul cu livrare în iulie a avut o cotaţie de 6.0225 dolari/buşel la Chicago Board of Trade, în scădere cu 5,75 cenţi.

Cotaţia zahărului alb cu livrare în octombrie a coborât cu 4,90 dolari (1,5%) la Liffe din Londra, atingând 323,50 dolari tona metrică. Tot la Liffe, preţul cafelei Robusta cu livrare în iulie a scăzut cu 28 de dolari sau 1,3%, la 2.200 dolari tona.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb