Gartner: Volumul global al cheltuielilor efectuate de utilizatorii finali de cloud public se apropie de 600 miliarde de dolari

F.D.
Companii / 8 mai 2023

Gartner: Volumul global al cheltuielilor efectuate de utilizatorii finali de cloud public se apropie de 600 miliarde de dolari

Volumul estimat al cheltuielilor efectuate la nivel mondial de utilizatorii finali ai serviciilor de cloud public va creşte cu 21,7%, urmând să ajungă la 597,3 miliarde USD în 2023, faţă de 491 de miliarde USD în 2022, arată datele publicate de Gartner, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Cloud computing este elementul care dirijează viitoarea fază a afacerilor digitale, pe măsură ce organizaţiile urmăresc să obţină transformări radicale prin tehnologii emergente precum inteligenţa artificială generativă, Web3 şi metavers.

"Furnizorii de cloud hiperscalar definesc agenda cloud", a declarat Sid Nag, Vice President Analyst la Gartner. "Organizaţiile văd astăzi cloud-ul ca pe o platformă strategică de prim rang pentru transformarea digitală, ceea ce impune furnizorilor de cloud să ofere capabilităţi mai sofisticate pe măsură ce concurenţa pentru serviciile digitale se ascute", a completat Sid Nag.

Se preconizează că în 2023 toate segmentele pieţei cloud vor înregistra creşteri. Se estimează că Infrastructure-as-a-service (IaaS) va marca cea mai mare creştere a cheltuielilor efectuate de utilizatorii finali în 2023, de 30,9%, urmată de Platform-as-a-service (PaaS) cu 24,1%, arată sursa citată.

Gartner estimează că până în 2026, 75% dintre organizaţii vor adopta un model de transformare digitală bazat pe cloud ca platformă fundamentală.

"Următoarea fază a creşterii IaaS va fi determinată de experienţa clienţilor, de beneficiile digitale şi de afaceri, precum şi de orientarea cu preponderenţă către lumea virtuală", a spus Nag. "Tehnologiile emergente care ajută companiile să interacţioneze mai mult şi în timp real cu clienţii lor, cum ar fi chatboţii şi gemenii digitali, se bazează pe infrastructura cloud şi pe serviciile de platformă pentru a satisface cerinţele tot mai mari de putere de calcul şi stocare", a detaliat Nag.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb