Gazprom a suspendat lucrările la "Coridorul sudic"

Ziarul BURSA #Companii / 7 iulie 2015

Gazprom a suspendat lucrările la "Coridorul sudic"

Grupul rus Gazprom a cerut producătorilor de ţevi să suspende livrările pentru extinderea "Coridorului sudic", un sistem de conducte care va asigura transportul de gaze pentru gazoductul Turkish Stream, a declarat, luni, pentru Reuters, o sursă din industria producătoare de ţevi, potrivit Agerpres.

Suspendarea este un nou obstacol în planurile Moscovei de a construi un gazoduct spre Turcia, via Marea Neagră, şi de acolo spre sudul Europei, ocolind Ucraina.

"Am primit o înştiinţare de la Gazprom prin care ni se cere să suspendăm livrările", a declarat sursa.

Anterior, cotidianul rus RBC a informat şi el că grupul rus Gazprom a decis să suspende lucrările la "Coridorul sudic", evaluând pierderile înregistrate de firmele contractoare la 120 de miliarde de ruble (2,1 miliarde de dolari)

"Coridorul sudic" este o reţea de gazoducte care va furniza gaze naturale pentru regiunile din centrul şi sudul Rusiei. Lungimea reţelei este de 2.500 de kilometri, iar capacitatea va depăşi 60 de miliarde metri cubi de gaze pe an. Companiile ruse Severstal, Chelpipe, OMK şi TMK sunt principalii furnizori de ţevi pentru "Coridorul sudic".

Potrivit planurilor Gazprom, viitoarea conductă Turkish Stream va traversa Marea Neagră pentru a ajunge până la graniţa dintre Turcia şi Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar convenit în luna decembrie 2014 de Gazprom şi compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată să ajungă la 63 miliarde metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde metri cubi ar urma să fie dedicaţi Turciei.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei şi jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Își spun turcii. Este evident că după semnarea unui acord de principiu cu germanii, olandezii și austriecii pentru extinderea North Stream, pe 18 iunie, la St. Petersburg, rușii au planuri pentru conducte de capacitate mai mare decât intenția de export de gaz către Europa.

     

    Cum turcii vor un discount mai mare decât sunt dispuși rușii să dea, această suspendare a comenzilor de conducte ar trebui să îi pună pe jar pe turci. Probabil că aceștia se întreabă: oare cum merge afacerea cu North Stream? Este reală sau doar teatru al rușilor pentru a nu îi mai stresa noi cu un discount mai mare? Oare Comisia Europeană se va opune unui proiect germano-olandezo-austriac așa cum s-a opus proiectului sărăntocilor din sud, South Stream? Oare va fi Germania împiedicată de conțopiștii din Comisie să devină un hub energetic european? 

    La aceste întrebări doar NSA-ul ne poate răspunde. Ce bune ar fi niște urechi acum... își zic turcii (și spionii lor). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb