GE Healthcare a lansat la Bucureşti prima Academie de Educaţie Clinică din Europa Centrală şi de Est

G.U.
Companii / 16 decembrie 2021

Alexandra Munteanu, Directorul General GE Healthcare pentru România şi Republica Moldova

Alexandra Munteanu, Directorul General GE Healthcare pentru România şi Republica Moldova

GE Healthcare a lansat la Bucureşti prima Academie de Educaţie Clinică din Europa Centrală şi de Est, care abordează nevoile de educaţie de pe piaţa românească, atât la nivel de bază, cât şi la nivel avansat, şi ajută profesioniştii din domeniul sănătăţii să îşi îmbunătăţească în mod constant abilităţile şi să îşi actualizeze cunoştinţele teoretice, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

GE Healthcare a înfiinţat Academia de Educaţie Clinică GE din Bucureşti în urma unei investiţii estimate la 1 milion EUR şi va oferi o gamă extinsă de programe de educaţie pentru diferite niveluri de experienţă în toate specialităţile clinice în care sunt prezente produsele companiei. GE Healthcare va oferi cursuri în sediul academiei, online şi la distanţă, ca parte a unei colaborări comerciale cu clienţii, pentru a contribui la îmbunătăţirea abilităţilor personalului din domeniul serviciilor de sănătate şi pentru a-i pregăti cât mai bine pe angajaţi pentru condiţiile clinice din viaţa profesională. Cursurile includ programe de pregătire oferite de formatori, predarea prin intermediul unor conferinţe video şi îndrumarea practică făcută de experţi pe aplicaţii clinice certificate. GE Healthcare a dezvoltat această ofertă educaţională pentru a creşte nivelul de profesionalism al angajaţilor din domeniul sănătăţii din regiune şi pentru a susţine dezvoltarea industriei serviciilor de sănătate.

Potrivit sursei citate, GE Healthcare oferă programe pentru întreg spectrul medical, cu accent special pe radiologie, radiografie, medicină nucleară şi anestezie şi îşi propune să dezvolte capabilităţile participanţilor în utilizarea la capacitate maximă a echipamentelor medicale. De asemenea, prin participarea la cursuri, participanţii îşi vor dezvolta continuu competenţele specifice locului de muncă, în domenii ca imagistică, rezonanţă magnetică, tomografie computerizată, medicină nucleară, mamografie, soluţii de ventilaţie mecanică în unităţile de terapie intensivă şi monitorizare respiratorie (pentru medici şi asistenţi medicali de terapie intensivă), dispozitive cu ultrasunete.

De asemenea, GE Healthcare va forma parteneriate cu şcolile şi universităţile medicale din România şi cu societăţile medicale (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Colegiul Medicilor din Bucureşti) pentru a ajuta cursanţii să îşi consolideze cunoştinţele, la începutul parcursului lor profesional şi să sprijine viitorii medici, oferindu-le acces la tehnologie de ultimă generaţie.

"Europa de Est a fost întotdeauna o zonă importantă pentru GE Healthcare şi, prin operaţiunile noastre locale aflate în continuă creştere, în ultimii 15 ani am dezvoltat o înţelegere profundă a deficienţelor majore cu care se confruntă sistemele de sănătate din Europa de Est (publice şi private), împreună cu un puternic sentiment de urgenţă în a le sprijini. Una dintre cele mai mari lacune este numărul limitat al personalului cu experienţă şi instruire (medici, radiologi, tehnicieni, asistenţi medicali etc.), fapt care afectează capacitatea ţărilor noastre de a implementa pe deplin progresele tehnologice recente, în demersul nostru de a oferi asistenţă medicală de calitate pacienţilor şi de maximizare a rezultatele. Academia de Educaţie Clinică din Bucureşti vine să răspundă exact acestor nevoi critice", a declarat Kostas Deligiannis, Director General pentru Europa de Est în cadrul GE Healthcare.

"În calitate de furnizor de tehnologie medicală, suntem încântaţi să le oferim profesioniştilor din domeniul sănătăţii din România posibilitatea de a-şi spori cunoştinţele prin programe de educaţie pentru medici, radiologi, tehnicieni, asistenţi medicali şi mulţi alţii. Scopul nostru este de a construi soluţii educaţionale semnificative care să ajute specialiştii din domeniul sănătăţii să creeze beneficii pe termen lung şi un efect cuantificabil constructiv. Prin îmbinarea expertizei noastre în tehnologie medicală, IT în domeniul sănătăţii şi ştiinţe ale vieţii, putem oferi rezultate superioare, viziuni şi practici excelente care pot face o schimbare autentică pe termen lung", a declarat Alexandra Munteanu, Directorul General GE Healthcare pentru România şi Republica Moldova.

Conform sursei citate, peste 20 de medici şi tehnicieni sunt implicaţi în acest proiect, respectiv specialişti în educaţie clinică instruiţi şi certificaţi de GE Healthcare pentru produsele prezentate şi, prin urmare, acreditaţi pentru a furniza aceste cursuri de formare. Academia va avea două săli de instruire, fiecare dintre ele găzduind circa 20 - 24 de persoane. Pentru prima sesiune vor fi organizate săli de clasă cu un număr maxim de 10 persoane pentru toate specializările (pentru a respecta reglementările de distanţare fizică). În viitor, numărul maxim instruit pentru o sală de clasă este de maximum 24 de participanţi, iar pentru LCS/ultrasunete vor fi maximum 20 de participanţi. De asemenea, sesiunile de streaming video vor fi disponibile pentru participanţii online. Un curs va fi format dintr-o parte teoretică în sălile de clasă, alături de o sesiune de pregătire pe tehnologii medicale virtuale. A doua parte a instruirii va fi practică şi va avea loc într-o clinică, unde participanţii vor aplica informaţiile din prima parte direct pe consola sistemelor. Vor fi sesiuni dedicate clienţilor sau programe de pregătire generale organizate în clinicile partenere. Una dintre aceste clinici partenere este MedicalES, unde putem organiza sesiuni practice pentru RMN, în clinica Riverside din Bucureşti, care este echipată cu 4 sisteme RMN GE, inclusiv 1.5T şi 3.0T.

Centrul este deschis şi pentru studenţii din Europa de Est. Majoritatea cursurilor vor fi în limba română, dar în cazul în care va fi invitat un vorbitor extern, sesiunea va fi în limba engleză.

Toţi profesioniştii din domeniul sănătăţii interesaţi vor avea acces la programele Academiei pe baza catalogului de formare şi a formularului de înregistrare publicat pe site-ul GE Healthcare şi pe platforma online GE Cares. GE Healthcare va oferi credite de educaţie medicală continuă pentru participarea la cursurile de instruire pentru toţi participanţii. Sesiunile de pregătire vor acoperi următoarele specializări: MR, CT, medicină nucleară, mamografie - abilităţi aprofundate de bază şi avansate pentru radiografi, fizicieni, radiologi; cursuri axate pe anumite anatomii: Neuro, MSK, cardiac, sân, prostată; LCS-Ventilaţie mecanică - de bază şi avansată, anestezie, imagistică generală, sănătatea femeilor, afecţiuni cardiovasculare, asistenţă primară.

În total, există 7 academii GE Healthcare Clinical Education în Europa (una în Franţa, una în Belgia, una în România, una în Suedia, două în Rusia, una în Marea Britanie) şi alte trei academii mobile în Germania, Spania şi Polonia. În fiecare an, 2000 de clienţi participă la cursuri, în cadrul a peste 300 de sesiuni organizate.

GE Healthcare a dezvoltat, de asemenea, platforma GE CARES, o comunitate de utilizatori dedicată clienţilor GE care doresc să îşi extindă abilităţile, să înveţe despre ultimele tendinţe şi să împărtăşească informaţii colegilor şi experţilor GE. GE CARES cuprinde o comunitate de 50.000 de membri la nivel mondial, dintre care 20.000 membri în Europa. Pe platforma online sunt disponibile 3.000 de articole în majoritatea limbilor europene şi 400 de seminarii web.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb