"Generali" ar putea achiziţiona o parte din divizia asiatică a AIG

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 iunie 2010

"Generali" ar putea achiziţiona o parte din divizia asiatică a AIG

Asiguratorul italian "Generali" ar putea fi interesat să achiziţioneze unele "părţi" din AIA, divizia asiatică de asigurări de viaţă a grupului american American International Group Inc, după ce grupul britanic Prudential a renunţat la planul ambiţios de preluare a AIA, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Într-un articol apărut ieri în ziarul italian "Corriere della Sera" se arată că Generali ar fi interesat în achiziţionarea activelor AIA cu condiţia ca American International Group să reducă preţul şi să decidă să nu listeze compania.

"Este complet prematur să vorbim despre asta", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Generali.

Anul trecut, asiguratorul italian a încercat să cumpere active ale AIA din Filipine. Generali are deja câteva subsidiare în China şi doreşte să se extindă pe piaţa asiatică.

Prudential a anunţat miercuri că renunţă la intenţia de a prelua compania AIA, o tranzacţie în valoare de 35,5 miliarde de dolari, după ce părţile nu au reuşit să renegocieze o scădere a preţului convenit iniţial.

"Din păcate, nu am putut să ajungem la un acord astfel încât credem că este în interesul acţionarilor noştri să nu profităm de această oportunitate. În consecinţă, am decis să ne retragem din această tranzacţie", a anunţat preşedintele Prudential, Harvey McGrath, într-un comunicat.

Decizia intervine după ce AIG a refuzat cererea Prudential de a diminua preţul iniţial de 35,5 miliarde de dolari (29 miliarde de euro) până la aproximativ 30,4 miliarde de dolari, după ce a devenit clar că acţionarii companiei britanice nu vor aproba termenii iniţiali ai acordului. Preţul revizuit cerut de Prundential includea o porţiune de 23 miliarde de dolari în numerar, iar restul în acţiuni şi alte obligaţiuni, în timp ce oferta iniţială includea o parte de 25 de miliarde de dolari în numerar.

În comunicatul de presă, Prundential adaugă că va plăti AIG un comision pentru ruperea contractului de peste 152 milioane de lire sterline (224 milioane de dolari) precum şi comisioane legale în valoare de 81 milioane de lire sterline.

AIG, companie controlată în proporţie de 80% de guvernul american, intenţiona să utilizeze banii rezultaţi de pe urma vânzării AIA penrtu a rambursa fondurile oferite de contribuabilii americani, aproximativ 132 miliarde de dolari, pentru a salva AIG de la prăbuşire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb