"Generali" poartă negocieri exclusive pentru vânzarea "BSI Group" Elveţia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 mai 2014

"Generali" poartă negocieri exclusive pentru vânzarea "BSI Group" Elveţia

"Assicurazioni Generali" SpA, cel mai mare asiguraror italian, poartă negocieri exclusive cu banca braziliană de investiţii "Grupo BTG Pactual" pentru vânzarea, către aceasta, a diviziei sale de private banking din Elveţia, "BSI Group".

Discuţiile cu banca din Sao Paulo implică vânzarea a 100% din "BSI Group", conform anunţului "Generali".

Directorul executiv al "Assicurazioni Generali", Mario Greco, vinde BSI ca parte a unui plan care presupune concentrarea companiei pe operaţiunile principale, pe consolidarea finanţelor şi îmbunătăţirea profitabilităţii.

"Assicurazioni Generali" urmăreşte să obţină 4 miliarde euro (5,5 miliarde dolari) din înstrăinări, până în 2015.

Compania a realizat mai bine de jumătate din planul de înstrăinări după ce, anul trecut, şi-a vândut divizia de reasigurări din SUA şi activităţile din Mexic.

"BTG Pactual va lansa un proces intensiv de due diligence în săptămânile care urmează, astfel încât să lanseze o ofertă ce va fi analizată de board-ul Generali", a declarat directorul financiar al asiguratorului italian, Alberto Minali.

"Generali" nu intenţionează să recurgă şi la alte vânzări decât cele planificate deja: BSI şi divizia de asigurări "Fata Assicurazioni Danni" SpA. BSI a avut pierderi nete de 722 milioane de franci elveţieni (812 milioane de dolari) în 2013, din cauza unor deprecieri.

"Generali" şi-a majorat cu 9,4% profitul în trimestrul întâi din 2014, în baza veniturilor din poliţele de asigurări non-viaţă. Câştigul net a însumat 660 de milioane de euro în primele trei luni din anul curent, faţă de 603 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2013. Analiştii estimau doar 606 milioane de euro.

Profitul operaţional al companiei a crescut cu 0,5% în perioada de raportare, la 1,3 miliarde euro, în condiţiile în care, pe segmentul de asigurări non-viaţă, câştigurile au sporit cu 3,7%, la 516 milioane de euro. În zona asigurărilor de viaţă, profitul operaţional al societăţii a scăzut la 779 milioane de euro, de la 781 milioane de euro.

"Generali va continua să ia, în 2014, toate măsurile menite să îmbunătăţească rezultatele operaţionale, pe ansamblu", au subliniat oficialii asiguratorului, care aşteaptă prime "stabile" pe segmentul asigurărilor de viaţă.

"Grupo BTG Pactual" este o bancă de investiţii şi administrator de active şi averi cu o prezenţă importantă în Brazilia.

"Generali" a vândut, în 2013, 12% din "Banca Generali" SpA, iar în prezent mai deţine 51,5% din aceasta. Oficialii asiguratorului au declarat, ieri, că nu intenţionează să mai vândă participaţii la "Banca Generali", urmărind să păstreze controlul acesteia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb