"Generali" s-a retras din cursa pentru "RBS Insurance"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 mai 2008

"Assicurazioni Generali" SpA, cel mai mare grup de asigurări din Italia, s-a retras din cursa pentru preluarea diviziei de asigurări a grupului bancar britanic "Royal Bank of Scotland" Plc, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită de depunere a ofertelor. " confirmă că s-a retras din procesul de vânzare", a declarat unul din purtătorii de cuvânt ai asiguratorului italian.

Decizia "Generali" de a se retrage din cursa pentru "RBS Insurance", la câteva zile după ce managerii companiei italiene au anunţat că studiază o ofertă, vine după ce un alt candidat de top, compania "Berkshire Hathaway" Inc., aparţinând miliardarului american Warren Buffett, a renunţat, la rândul său, la această achiziţie.

"Royal Bank of Scotland" şi-a scos la vânzare divizia de asigurări luna trecută, sperând să obţină un preţ cuprins între 6 şi 7,5 miliarde de lire sterline (11,9 - 14,8 miliarde de dolari). În pofida informaţiilor referitoare la interesul mai multor companii din Europa şi SUA, precum şi a unui investitor din Asia, lipsa de lichidităţi a societăţilor financiare, volatilitatea pieţelor şi amplasarea tranzacţiei derulată pe piaţa de asigurări matură şi competitivă din Marea Britanie ar putea reduce interesul potenţialilor candidaţi.

Potrivit Financial Times, "Zurich Financial Services" AG este văzut ca principalul candidat la preluarea "RBS Insurance", acesta urmând să devină un jucător important pe piaţa britanică. "Zurich Financial" are o prezenţă în creştere pe piaţă şi, în urmă cu doi ani, l-a angajat pe fostul preşedinte al "RBS Insurance", Annette Court.

Alţi posibili candidaţi sunt grupul german "Allianz" SE, "Allstate", "Travelers" şi AIG din SUA, precum şi grupul chinez "Ping An". Firmele interesate trebuiau să prezinte ofertele până ieri după-amiază, însă termenul limită este văzut ca fiind unul flexibil.

Financial Times susţine că "Generali" s-a retras din cursă deoarece preţul solicitat de RBS depăşeşte cu mult suma de cinci miliarde de euro pe care compania italiană a alocat-o pentru posibile achiziţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb