Genesis Property s-a angajat să reducă emisiile de carbon în conformitate cu ţinte aprobate de Science Based Targets initiative (SBTi)

R.S.
Miscellanea / 4 octombrie

Genesis Property s-a angajat să reducă emisiile de carbon în conformitate cu ţinte aprobate de Science Based Targets initiative (SBTi)

Într-un context în care, conform Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) şi Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), criza climatică a devenit una dintre cele mai mari provocări cu care omenirea se confruntă, Genesis Property, unul dintre cei mai importanţi proprietari de clădiri de birouri din România, a obţinut de la Science Based Targets initiative (SBTi) aprobarea înregistrării angajamentelor sale de reducere a emisiilor pe termen imediat şi termen lung (Long Term Target). Mai mult, pentru prima dintre aceste ţinte - cea pe termen imediat (Near-Term Target) - Genesis Property a obţinut încă din 2023 validarea acesteia din partea SBTi, imediat după lansarea primului său raport privind emisiile de gaze cu efect de seră Scope 1 şi Scope 2, document întocmit în conformitate cu metodologia GHG Protocol, conform unui comunicat transmis redacţiei.

SBTi este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, printre ai cărei fondatori se află Pactul Global al Naţiunilor Unite (UN Global Compact) şi Fondul Mondial pentru Natura (World Wide Fund for Nature - WWF), fiind una dintre cele mai prestigioase organizaţii la nivel global în ceea ce priveşte promovarea acţiunilor de reducere a impactului asupra mediului înconjurător, potrivit comunicatului.

Organzaţia are rolul de a îndruma companiile şi instituţiile financiare din întreaga lume în activităţile lor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, astfel încât acestea să îşi aducă propria contribuţie la prevenirea şi combaterea efectelor schimbărilor climatice. SBTi concepe şi dezvoltă standarde, instrumente şi ghiduri care permit companiilor să-şi stabilească repere pentru decarbonizare, adică obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în conformitate cu ştiinţa climatică. Astfel, încălzirea globală va fi menţinută la niveluri care să nu poată genera apariţia de fenomene climatice extreme şi care să faciliteze realizarea obiectivului zero emisii nete al Uniunii Europene până cel târziu în 2050.

Ţintele sunt considerate ca fiind "bazate pe ştiinţă" sau "fundamentate ştiinţific" (Science-based targets), dacă acestea sunt aliniate cu cele mai recente descoperiri ale ştiinţei climatice, luate în considerare pentru realizarea obiectivelor din Acordul de la Paris: limitarea încălzirii globale cu sub 2°C peste nivelurile pre-industriale şi continuarea eforturilor de a limita încălzirea la 1,5°C faţă de aceste niveluri.

Următorul obiectiv major al Genesis Property, companie fondată de antreprenorul Liviu Tudor, este acela ca, cel mai târziu în anul 2026, compania să obţină de la SBTi şi validarea ţintei de reducere a emisiilor de CO2 pe termen lung (Long Term Target), obiectiv pentru realizarea căruia a demarat deja primii paşi.

"Această aprobare reprezintă încă o recunoaştere a eforturilor noastre de implementare a unor măsuri ambiţioase, pe termen lung, care vizează accelerarea procesului de decarbonizare a întregului portofoliu de active, cu obiectivul final de a reduce astfel impactul companiei asupra mediului înconjurător. Genesis Property devine, astfel, singura companie imobiliară românească care şi-a asumat şi a înregistrat la SBTi angajamente de reducere a emisiilor de gaze pe termen imediat si lung, demonstrând astfel că eforturile depuse pentru a contribui la crearea unei lumi mai sigure din punct de vedere climatic pot merge mână în mână cu succesul propriilor afaceri", a declarat Ioan Bejan, Sustainability Director, Genesis Property, se menţionează în comunicat.

Aceste realizari fac parte din strategia de sustenabilitate a companiei, prin care şi-a propus să devină lider al sectorului imobiliar din România în promovarea dezvoltării sustenabile şi combaterea schimbărilor climatice.

Recent, Genesis Property a obţinut certificarea BREEAM Outstanding, pentru clădirea F din campusul inovator de business YUNITY Park, ocupată de companii de renume precum Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., Garanti BBVA, Luxoft şi Yokogawa. Certificarea reprezintă un pas deosebit de important către îndeplinirea obiectivului ambiţios de a reduce la zero emisiile nete de carbon aferente operaţiunilor grupului până în 2040, cu 10 ani mai devreme decât obiectivele europene asumate prin Green Deal, într-un ritm validat ştiinţific de iniţiativa Science Based Targets (SBTi).

Genesis Property a devenit, în 2021, prima companie cu capital 100% românesc care s-a alăturat Pactului Global al Naţiunilor Unite (UN Global Compact), asumându-şi astfel decizia de a susţine cele 10 principii ale acesteia privind drepturile omului, munca, protecţia mediului şi combaterea corupţiei. Nu în ultimul rând, începând cu acest an, Genesis Property măsoară şi raportează performanţele sale de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) către Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB), o evaluare globală riguroasă a investiţiilor imobiliare aliniată la cele mai actuale standarde internaţionale de raportare a sustenabilităţii, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb