Geoană: Am avut curajul să-l înfrunt pe Iliescu

R.S.
Politică / 12 septembrie

Geoană: Am avut curajul să-l înfrunt pe Iliescu

Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, candidat la funcţia de preşedinte al României, a afirmat, miercuri, că a avut curajul să-l înfrunte pe Ion Iliescu "în cel mai democratic congres" PSD din perioada post-decembristă, în timp ce, în prezent, cei care conduc astăzi partidele importante din România "aleargă singuri, nu au contracandidaţi", scrie Agerpres.

"Vorbea un contracandidat deja, ieri, despre relaţia mea cu PSD. Eu am fost cinci ani preşedinte la PSD, nu mă ascund de asta. Dar dacă este ceva pe care - deşi am fost ambasador şi ministru de externe, fără să fiu membru de partid - dar eu am avut curajul să-l înfrunt pe Ion Iliescu, în congres de PSD, în cel mai democratic şi mai probabil disputat congres din istoria post-decembristă a acestei ţări. Când mă uit la cei care conduc astăzi partidele importante din România, îi văd că aleargă singuri, n-au contracandidaţi, iar în cazul unui alt partid la guvernare vine preşedintele şi impune preşedintele într-un congres de partid. Nu voi face niciodată acest lucru cu partidele, să-şi aleagă liderii, eu voi lucra cu cei care se angajează să facă un lucru bun pentru români", a declarat Geoană la Pro TV.

Întrebat ce părere are despre liderul USR, Elena Lasconi, el a spus: "Iniţial am privit-o cu simpatie, mi s-a părut ceva interesant, dar când am văzut-o cât de mult îl consideră pe Traian Băsescu modelul său de preşedinte, am început să fiu un pic mai rezervat. Asta este observaţia mea faţă de domnia sa".

El a adăugat că finanţarea campaniei sale de independent constă în "donaţii şi contribuţii de la cetăţeni".

"Nu avem subvenţii de la stat, ca partidele. (...) Promovarea cărţii mele "Bătălia pentru viitorul României", lansată în noiembrie anul trecut, a costat 8.000 de euro din partea editurii şi 25.000 de lei din partea fundaţiei platformei civice care mă susţine. Deci o carte a vândut 8.000 de exemplare pe bune, vorbind cu oamenii, dând autografe. Dacă mă uit la cât costă, cât ne costă pe noi, ca şi contribuabili, lansarea unei cărţi a unui alt candidat la preşedinţie, care se anunţă peste câteva zile, la milioane de euro, şi de asta sunt aici ca să spun către cei care eventual vor să voteze, că avem nevoie şi de semnături, avem nevoie şi de donaţii, avem nevoie şi de un click şi de un like, ne batem totuşi cu nişte partide care au foarte mulţi bani şi resurse nelimitate", a afirmat Geoană, a consemnat Agerpres.

El a dat asigurări că va fi "cel mai pro-business preşedinte din istoria României".

"Şi eu m-am schimbat în anii ăştia. Nu mai fac politică de mai bine de 10 ani de zile. Am făcut "detox" cinci la NATO şi în clipa de faţă vreau să vă spun că sunt undeva într-o zonă oarecum de centru - radical. Eu voi fi cel mai pro-business preşedinte din istoria României. Pentru că, dacă nu ai o economie ţeapănă, dacă nu aduci bani - o să fie avioane pline cu oameni de afaceri care merg cu mine în delegaţii şi în deplasări câştigând contracte, făcând business, aducând investiţii - asta trebuie să facă un preşedinte. Dar sunt probabil şi cel mai social liberal în economie, foarte social, pentru că am cea mai mare rată de sărăcie din Europa. (...) Sunt şi foarte conservator, pe nişte valori, sunt şi modern şi progresist pe alte valori. (...) În clipa de faţă eu cred că mă adresez tuturor românilor. (...) România are nevoie de un proiect pentru o nouă etapă", a transmis Geoană.

Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a anunţat miercuri că intră în cursa pentru funcţia de preşedinte al României, în calitate de candidat independent.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Kk...

    A pus stapila:" prostanacul" , care a ramas 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    E prea bun de presedinte si nu suntem pregatiti. Poate data viitoare.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Pupicunristul vorbește de infruntare

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb