Geoană despre Vântu: "E malefic şi puţin cam turbulent, dar cu mici competenţe financiare"

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 3 decembrie 2009

Mircea Geoană

Mircea Geoană

Candidatul PSD la preşedinţie a discutat, înainte de campania electorală, cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu despre problemele pieţei de capital şi despre sistemul financiar-bancar din ţara noastră

Candidatul PSD la pre-şedinţie, Mircea Geoană, spune, într-un interviu acordat jurnalistului Cătălin Tolontan, despre omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu (SOV) că este "malefic" şi "puţin cam turbulent", dar precizează că a discutat cu acesta, înainte de campania electorală, despre sistemul financiar-bancar din ţară şi despre problemele pieţei de capital. Geoană spune despre SOV că are "mici competenţe" în aceste domenii.

Întrebat ce a discutat cu SOV înainte de campania electorală, Mircea Geoană a replicat: "Am vorbit cu Vântu despre sistemul financiar-bancar din România, despre modul în care putem găsi resurse inclusiv pe piaţa de capital pentru a putea să capitalizăm economia româ-nească, atât de deşertificată de lipsa de capital şi de creditare. Asta am vorbit. Şi asta am vorbit şi cu domnul Patriciu şi cu domnul Păunescu, care prin B1TV îl sprijină pe domnul Băsescu. Nu trebuie să-ţi placă cineva sau să fii fan al acestor oameni care au averi puţin cam mari pentru gustul meu pentru a le putea recunoaşte o mică competenţă".

Candidatul PSD la preşedinţie a menţionat că nu a discutat cu SOV despre politică sau despre Rea-litatea.

Totodată, Geoană spune că este de acord cu Traian Băsescu în ceea ce-l priveşte pe SOV: "Nu-mi place domnul Vântu. Aici sunt de acord cu domnul Băsescu. Nu-mi place Sorin Ovidiu Vântu. Mi se pare şi malefic şi puţin cam turbulent. Dar asta nu înseamnă că nu poţi să-i recunoşti o mică competenţă într-o zonă profesională unde, până una alta, se pare că se pricepe".

Mircea Geoană mai declară, în interviul publicat pe blog-ul jurnalistului Tolontan, că a discutat şi cu alte trusturi de presă: "Dar m-am întîlnit şi cu alţi patroni de presă. Cu domnul Ringier, căruia nu i-am cerut nici o favoare faţă de Evenimentul Zilei, care are o tentă portocalie. M-am întîlnit şi cu Adrian Sârbu, pe care l-am cununat împreună cu Mihaela, şi căruia, de asemenea, nu i-am cerut nicio favoare din perspectiva trustului său, şi vedeţi cât de neutru a fost ProTV în această campanie".

Despre Traian Băsescu, Mircea Geoană afirmă că "este umbra palidă a ceea ce a fost" şi spune că a avut un oarecare complex în ceea ce-l priveşte pe actualul preşedinte: "Am depăşit de mult timp un complex care a fost creat în 2004 după înfrângerea de la Bucureşti. A exis-tat, dar nu mai e".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dupa gramatica si logica limbii romane, replica lui Geoana ar fi trebuit sa sune asa: "Este malefic si putin cam turbulent, dar si cu mici competente financiare" ; dupa cum a zis-o suna ca si cum ( eu il cred posibil) i-ar chiar aprecia micile competente financiare.

    Este cumva coleg cu Vanghelie ?? 

    1. Da.  

      Este admirabil dar lipseste cu desavarsire !

      Curat ! Curat murdar ! 

    Dupa vizita la Vintu, cred ca maleficul este Geoana si s-ar mai impune o precizare: o fi stiut Iliescu de ce i-a pus eticheta, dar oricum de naiv npoate fi banuit; si atunci, intrebarea : ce nl-a ars asa de tare pe Geoana de a fost "obligat" sa faca ceea ce poate fi numita GAFA carierei sale, adica o vizita in barlogul mogulului, chiar inainte de confruntarea decisiva ??

    Daca nu a realizat ce face, atunci....... 

    Dupa vizita la Vintu, cred ca maleficul este Geoana si s-ar mai impune o precizare: o fi stiut Iliescu de ce i-a pus eticheta, dar oricum de naiv npoate fi banuit; si atunci, intrebarea : ce nl-a ars asa de tare pe Geoana de a fost "obligat" sa faca ceea ce poate fi numita GAFA carierei sale, adica o vizita in barlogul mogulului, chiar inainte de confruntarea decisiva ??

    Daca nu a realizat ce face, atunci....... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb