Liderii globali şi oamenii cu funcţii prin diverse administraţii vorbesc cu o uşurinţă înspăimântătoare despre posibilitatea unui conflict nuclear. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. califică drept "o încercare de intimidare psihologică" ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin referitoare la utilizarea armelor nucleare. Într-un interviu pentru El Pais, Geoană a afirmat: "Am văzut ameninţări nucleare din partea liderilor ruşi cel puţin de la începutul războiului de acum doi ani. Este extrem de iresponsabil pentru o superputere nucleară precum Rusia, care are obligaţia de a da dovadă de reţinere. Face parte din arsenalul său de intimidare şi presiune psihologică". Solicicitat să precizeze dacă interpretează declaraţiile liderului de la Kremlin mai degrabă ca pe o cacealma decât ca pe o ameninţare reală, secretarul general adjunct al NATO aprfeciat că "este un discurs care ţine mai mult de logica intimidării psihologice decât de intenţii reale": "Nu vedem nicio ameninţare iminentă a Rusiei de a folosi aceste arme. Dar aceste declaraţii sunt, în sine, foarte periculoase, pentru că erodează încrederea. Rusia cunoaşte consecinţele unui astfel de pas. Este modul său grandilocvent de a ataca Occidentul, ca atunci când descrie războiul pe care l-a început în Ucraina drept un război al civilizaţiilor sau când susţine că Occidentul încearcă să distrugă Rusia, ceea ce este total absurd". Oficialul NATO a comentat şi afirmaţiile preşedintelui Franţei Emmanuel Macron referitoare la trimiterea de trupe în Ucraina: "Respectăm pe deplin dreptul Aliaţilor noştri de a aduce idei noi la masa discuţiilor. Dar noi, cei din NATO, nu avem nicio intenţie sau plan de a desfăşura trupe în Ucraina. Ceea ce suntem hotărâţi să facem este să continuăm să sprijinim Ucraina şi să evităm escaladarea cu Rusia, lucru pe care l-am făcut până acum în mod satisfăcător. Acest lucru este deosebit de important după ce Ucraina a început negocierile pentru aderarea la UE şi pentru a se apropia de NATO. Nu putem spune când, dar într-o zi o Ucraină suverană va face parte atât din NATO, cât şi din UE. Este probabil ca acest război să continue pentru o perioadă de timp. Aşadar, NATO va continua să se asigure că vom sprijini Ucraina şi că vom evita o escaladare cu Rusia".
Putin a susţinut în discursul său de săptămâna trecută că retorica occidentală ameninţă cu un "conflict cu utilizarea armelor nucleare şi, în consecinţă, cu distrugerea civilizaţiei" şi a menţionat că forţele nucleare strategice ale Rusiei sunt "într-o stare de pregătire deplină" pentru o utilizare garantată.
1. Este deja razboi prin intermediari
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2024, 05:21)
Practic Ucraina e un intermediar in acrst moment, e o ipocrizie sa nu se admita acest lucru. Toata retorica asta Nato in care e implicat d Geoana e parte din confruntare, pt ca e confruntare diplomatica, propagandistica si militara Ceea ce vedem prin asta e cautarea de pretexte ca sa amorteasca protestele poporului care NU VREA RAZBOI! Si a reiesit ca celebrul articol 5 pt care forteaza Zelenski intrarea in alianta e supus interpretarii cand e pe bune! Ca Nato nu ataca Rusia dar fiecare tara e pe cont propriu daca VREA ! in rest alianta e decisa sa sprijine tarile care sunt impinse in conflict presind pt bugete mai mari de la membri. Deci Art 5 e :toti pt urmatorul stat impins in razboi.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2024, 07:10)
Iarasi mujicul filozof…el provoaca razboiul, el reprima orice manifestatie sau mentiune despre razboi in mujicia dar o tine langa ca Ucraina este de vina ca se apara sau Europa/NATO ca o sustine:-)…mujicilor, “tot inainte” pana la ultimul calorifer:-)
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2024, 20:47)
Iarasi rusofobul filozof... care repeta propaganda anti-rusa