George Simion: "Anunţăm o cale extraordinară de atac la CCR privind neconstituţionalitatea Ordonanţei referitoare la comasarea alegerilor"

F.D.
Politică / 19 martie

George Simion: "Anunţăm o cale extraordinară de atac la CCR privind neconstituţionalitatea Ordonanţei referitoare la comasarea alegerilor"

Preşedintele AUR, George Simion, a anunţat marţi că va contesta la Curtea Constituţională, printr-o cale extraordinară de atac, Ordonanţa privind comasarea alegerilor, menţionând că demersul este determinat de decizia Avocatului Poporului de a nu contesta acest act normativ, relatează Agerpres.

"Avocatul Poporului a organizat, ieri, un vot prin care a decis să nu conteste la Curtea Constituţională Ordonanţa privind comasarea alegerilor. Este o informaţie pe care o avem din interiorul instituţiei Avocatul Poporului. În statul român şi în ordinea constituţională, partidele politice sunt obligate să vegheze la respectarea Constituţiei, la respectarea statului de drept. Venim astăzi în faţa Curţii Constituţionale cu o solicitare excepţională, cu o acţiune oblică, prin care cerem, pe baza Constituţiei, care la articolul 8 prevede că partidele politice sunt un garant al respectării naţionale, depunem în speranţa că mai avem totuşi o Curte Constituţională, către domnul Marian Enache (preşedintele CCR - n.r.), acest demers constituţional. Sperăm, având în vedere că suntem partid parlamentar, având în vedere că a noastră calitate este recunoscută de Constituţie, ca această acţiune să fie admisă şi să avem măcar parte de o judecată din partea plenului Curţii Constituţionale", a precizat Simion, într-o declaraţie de presă, în faţa CCR.

Liderul AUR a adăugat că partidul său are tot interesul să apere ordinea de drept şi suveranitatea naţională, afirmând că nu poate accepta ca aceste alegeri să fie comasate, iar legile ţării şi Constituţia României "să fie călcate în picioare".

"Dacă instituţiile din statul român nu mai funcţionează cum trebuie, dacă toată lumea cu minime cunoştinţe juridice înţelege că această ordonanţă de urgenţă este neconstituţională şi totuşi nu se ajunge în faţa Curţii Constituţionale, dacă bănuielile noastre rezonabile că inclusiv judecători de la Curtea Constituţională au fost implicaţi în această adevărată lovitură de stat şi nimeni nu zice nimic şi se conformează, noi nu putem accepta să trăim într-o dictatură şi nu putem accepta ca aceste alegeri să fie comasate, legile ţării şi Constituţia României să fie călcate în picioare. (...) Dacă vă veţi uita în ultimele zile la toate declaraţiile foştilor preşedinţi, foştilor demnitari de rang înalt ai statului român, declaraţii din partea foştilor judecători ai Curţii Constituţionale, veţi vedea că toţi spun acelaşi lucru: această comasare este neconstituţională, nu este normală şi se face de frica AUR", a susţinut Simion.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu reuseste .CCR s-a exprimat in repetate rinduri care este sarcina Institutiilor Statului si cea a Partidelor Politice ce nu pot bloca bunul mers al Romaniei si care sunt obligate constitutional sa fie parte a bunei desfasurari a Alegerilor si nicidecum un factor de regres .Astfel de atitudini nu pot fi acceptate .Functionarea statului este prioritatea .

    1. Nu înseamnă că n-are dreptate. Finalmente se constată că actuala organizare a statului dă prea multe contradicții. Prefecți care în aceeași manieră despre care scrieți (bunul mers) nu atacă hot. Consiliilor locale deși sunt vădit nelegale măcar pentru mimarea consultării publice etc etc. Tot în Constituție se vorbește despre bună-credință, fiecare e obligat să acționeze astfel. De ce n-ar fi acțiunea oblică demers de bună credință? Și să accepte fiecare că există consecințe: din Bec ar trebui să demisioneze cei care au fost dovediți de ÎCCJ contra legii, din personalul av. Pop să demisioneze cei care au participat la sondaj(da, dacă există dovezi), la recursurile în interesul legii(ce-o mai fi și aia) și dezlegări de drept(dar asta??) să se primească cereri de intervenție ș.a.m.d. iar d. Simion să facă pas în spate dacă demersul său nu are măcar opinii minoritare favorabile.

      Dreptatea este in mina justitiei si in mina CCR nu in mima vreunui efemer sef de partid sau in mina ta care evident nu stie ce inseamna legea .

    avocatul poporului trebuie sa obtina o noua numire. Deci , va face totul ptr PSD-PNL.

    Este clar, ca si la Johanis, isi urmareste venitul propriu. Nu conteaza poporul. Neamt, de!

    Are antecedente de nerealizari( vezi legea pensiilor , vezi energie , vezi atacuri legislative ale guvernului impotriva poporului. 

    AUR = Cal Troian PSD!

    s c c r e t 

    Nu te plange fletule.Adevaratii liberali nu vor vota cu PSD,nici comunistii cu PNL. Unde vor ajunge voturile? SIMPLU , la AUR si USR. Iar pentru ca nu vor putea constitui o majoritate SA VEZI teatru de comedie. Cum se va lupta falnicul general cu razboinicul Ciolacu (daca vor mai ramane in politica) pentru inpartirea putinilor parlamentari ce au avut noroc sa fie alesi pe liste comune. Sau, poate......Vom asista la marea minune a politicii romanesti =Constituirea partidului de sanga-dreapta ,partid unic in istoria politicii mondiale.Nu degeaba ne vorbea Iliescu despre DEMOCRATIA ORIGINALA.Ce vizionar a fost tovarasul ala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb