Georgiana Iorgulescu a demisionat din Consiliul Superior al Magistraturii

Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2012

"Motivele demisiei mele ţin de o coliziune masivă între valorile mele şi ale lor"

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, a declarat că şi-a depus demisia din CSM întrucât există o "coliziune masivă" între valorile şi principiile sale şi cele ale celorlalţi membri şi conducerea instituţiei. "Motivele mele ţin de o coliziune masivă dintre valorile şi principiile mele - mă rog, multe, puţine, vis-a-vis de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcţioneze această instituţie - şi felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri", a spus Georgiana Iorgulescu, citată de Mediafax.

Ea a precizat că "este veche coliziunea, nu datează de astăzi de ieri" şi că a luat în calcul această demisie începând cu luna iunie: "Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul. Eu nu pot să iau parte la tot felul de jocuri de culise, amânări, decizii luate fără să fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere. Eu vin din societatea civilă. Eu văd lucrurile simplu, transparent, făcute când trebuie şi cum trebuie. Nu am lucrat în instituţii publice până acum şi felul în care se lucrează în instituţiile publice este absolut halucinant", a spus Georgiana Iorgulescu.

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, ieri, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM.

Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost sus­ţinută la numirea în CSM de Asociaţia Magistraţilor din România, Centru pentru Resurse Juridice şi Asociaţia Pro Democraţia. În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magis­traturii, cu 59 de voturi "pentru", 50 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Puiu Haşotti spunea atunci că Georgiana Iorgulescu "este omul de casă al unei doamne care a făcut foarte mult rău justiţiei României şi cetăţeanului - Monica Macovei".

Ceilalţi candidaţi, respectiv Virgil Melnic, Doinel Dinuică, Radu Cornel Andruica şi Ovidiu Horia Maican, au obţinut atunci voturi favorabile mai puţine.

Cel de-al doilea reprezentant al societăţii civile în CSM este Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aceasta fiind aleasă de senatori la începutul lunii iunie 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb