Germania avertizează UE în privinţa taxelor pe panourile solare din China

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 mai 2013

Germania avertizează UE în privinţa taxelor pe panourile solare din China

Impunerea de către Uniunea Europeană (UE) a taxelor anti- dumping pe importurile de panouri solare din China ar fi o "greşeală gravă", spune Philipp Rös­ler, vicecancelar al Germaniei, care pune astfel Berlinul într-o poziţie contrară cu Bruxelles-ul.

Oficialul german, care este şi ministru al economiei, a menţionat că autorităţile Chinei au avertizat deja că taxele vor afecta comerţul bilateral: "Acest lucru arată că taxele de import punitive reprezintă un instrument greşit, care va determina China să răspundă cu propriile măsuri".

Philipp Rösler a mai afirmat: "Industria germană este foarte îngrijorată, şi asta pe bună dreptate. Aştept ca autorităţile europene să facă tot ceea ce este posibil ca să prevină un conflict comercial. Comisia trebuie să caute o soluţionare prin negocieri şi dialog, nu prin ameninţări".

Afirmaţiile lui Philipp Rösler vin după ce China a avertizat UE în privinţa escaladării disputelor comerciale bilaterale, îndemnând autorităţile de la Bruxelles să renunţe la planul de taxare a panourilor solare de provenienţă chinezească, respectiv la cel de investigare a unor produse telecom din China.

Amintim că, recent, Comisia Europeană şi-a exprimat intenţia privind impunerea, din 6 iunie, a unor taxe punitive de import de până la 67,9% pentru panourile solare ce provin din China, ca măsură de protecţie faţă de bunurile ieftine care ajung pe continent la preţuri de dumping. Taxele de import ar afecta peste 100 de companii din China şi ar fi, în medie, de 47,6%.

Totodată, Comisia Europeană a informat că va lansa o investigaţie anti-dumping şi anti-subvenţii privind echipamentele de reţele de telefonie mobilă din China, dacă negocierile bilaterale în materie vor eşua.

Asociaţia industrială BDI din Germania a avertizat, la finele săptămânii trecute, în privinţa consecinţelor negative pe care le-ar avea asupra industriei ţării, orientată pe exporturi, taxele pe care Comisia Europeană se pregăteşte să le impună importurilor de panouri solare din China.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb