Germania cere UE să amâne data intrării în vigoare a directivei privind defrişările

S.B.
Internaţional / 13 septembrie

Germania cere UE să amâne data intrării în vigoare a directivei privind defrişările

Germania s-a alăturat celor care critică noua directivă UE privind defrişările, anunţând vineri că a cerut Comisiei Europene să amâne data intrării în vigoare a acestei directive, informează Agerpres.

Începând din data de 30 decembrie 2024, directiva UE anti-defrişări (EUDR) va cere companiilor care vând soia, carne de vită, cafea, ulei de palmier şi alte produse în cele 27 de state membre UE să dovedească faptul că lanţurile lor de aprovizionare nu contribuie la distrugerea pădurilor.

"Firmele au nevoie de timp suficient pentru a se pregăti", a declarat ministrul german al Agriculturii, Cem Ozdemir. Acesta, membru al Partidului Verzilor, a adăugat că Berlinul a cerut Uniunii Europene să amâne, cu o jumătate de an, data intrării în vigoare a directivei privind defrişările, adică până la 1 iulie 2025.

Joi, şi cancelarul german Olaf Scholz şi-a exprimat îngrijorarea faţă de capacitatea companiilor de a respecta noua directivă. "Să fim clari: reglementările trebuie să poată fi puse în practică" , a declarat Olaf Scholz, la o reuniune a Asociaţiei germane a editorilor de presă digitală şi a editorilor de ziare (BDZV), adăugând că a cerut personal preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca directiva să fie suspendată până la clarificarea tuturor aspectelor.

Firmele din sectoarele hârtiei, ciocolatei, mobilei sau produselor de igienă care utilizează ulei de palmier ar fi vizate în mod special de noua directivă.

Asociaţia germană a editorilor de presă digitală şi a editorilor de ziare (BDZV) a calificat noua directivă drept "impracticabilă", afirmând că ar crea "o nouă povară birocratică drastică pentru companii".

Săptămâna aceasta şi Brazilia a cerut Uniunii Europene să amâne data intrării în vigoare a directivei privind defrişările, la fel şi SUA în luna iunie.

Directiva a generat îngrijorări şi în rândul ţărilor africane, asiatice şi sud-americane, preocupate de costurile suplimentare pentru agricultorii, crescătorii şi exploatatorii lor forestieri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. TARA ARDE SI BABA UE SE PIAPTANA!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb