Germania cere UE să reclame SUA la OMC, într-un conflict comercial referitor la oţel

A.C.
Internaţional / 31 martie 2017

Germania cere UE să reclame SUA la OMC, într-un conflict comercial referitor la oţel

Germania a cerut vineri Uniunii Europene să analizeze reclamarea Statelor Unite la Organizaţia Mondială a Conerţului (OMC), în legătură cu intenţia acestora de a impune taxe vamale anti-dumping pentru tabla din oţel din cinci state membre, transmite Reuters.

Preşedintele american Donald Trump este aşteptat să semneze vineri ordine privind abuzurile care provoacă deficitul comercial uriaş al SUA.

Trump mai urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu preşedintele chinez Xi, în Florida, urmând să fie discutate probleme comerciale contencioase.

Preţurile petrolului au scăzut la nivel mondial, pe fondul exporturilor chineze care au inundat piaţa mondială, provocând proteste şi reclamanţii anti-dumping din partea Statelor Unite, UE şi altor părţi.

Departamentul de Comerţ al SUA a publicat joi un raport potrivit căruia producători din Europa şi Asia au practicat preţuri de dumbing pentru anumite produse de tablă din oţel pe piaţa americană, ceea ce îi permite să impună taxe vamale de 3,62%-148%.

Între companiile afectate sunt unele din Germania, Austria, Belgia, Franţa şi Italia.

Ministrul german de Externe Sigmar Gabriel a spus că guvernul american pare pregătit să dea firmelor americane au avantaj competitiv faţă de producătorii europeni, chiar dacă încalcă legislaţia comercială internaţională.

"Noi, europenii, nu putem accepta asta. UE trebuie să analizeze dacă să depună o plângere la OMC. Susţin cu tărie asta", a spus Gabriel, citat de News.ro.

Comisia Europeană răspunde de problemele comerciale din blocul comunitar.

"Reglementările OMC sunt osatura ordinii comerţului internaţional. Încălcarea deliberată a acestora este un pas periculos. Este prima oară când Statele Unite recurge la practici distorsionare, care nu respectă reglementările OMC", a arătat oficialul german.

La Bruxelles, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că regletă decizia SUA de a impune măsuri anti-dumping, adăugând că taxele vamale sunt umflate artificial.

Concluziile Departamentului pentru Comerţ al SUA sunt rezultatul unei petiţii din partea companiei Nucor şi a sibsidiarelor din SUA ale ArcelorMittal şi SSAB.

Pentru producătorii austrieci, taxele anti-dumping impuse grupului Voestalpine şi altor companii au fost stabilite la 53,72%.

În cazul producătorilor şi exportatorilor francezi de oţel, taxele vor fi de 148,02% pentru Industeel France şi de 8,62% pentru Dillinger France şi alte companii. În Germania, taxele pentru oţel au fost stabilite la 5,38% pentru AG der Dillinger Huttenwerke, de 22,9% pentru grupul Salzgitter şi 21,03% pentru toţi ceilalţi exportatori şi producători.

Directorul general al producătorului italian de oţel Marcegaglia a spus că SUA riscă să declanşeze un război comercial, dacă va pune în practică planurile de taxare la graniţă, problemă care ar trebui dusă la OMC.

"Când începi un război comercial nu ştii cum se sfârşeşte", a declarat Emma Marcegaglia, la Roma.

Marcegaglia consideră totuşi că este încă posibil ca problema să fie rezolvată prin negocieri trans-atlantice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb