Germania extinde durata de funcţionare a centralelor electrice pe bază de cărbune

V.G.
Internaţional / 28 septembrie 2022

Germania extinde durata de funcţionare a centralelor electrice pe bază de cărbune

Guvernul german a aprobat astăzi prelungirea operaţiunilor la centralele electrice pe bază de cărbune până în 31 martie 2024 şi restabilirea capacităţilor pe bază de cărbune brun până în 30 iunie 2023, pentru a majora aprovizionarea, transmite Agerpres.

"Rezervele în reţea şi de aprovizionare sunt importante pentru pregătirea viitoarei ierni. Folosirea suplimentară a cărbunelui pentru producerea de electricitate este menită să reducă utilizarea gazelor şi să ajute la economisirea gazelor", a declarat Ministerul Economiei.

Rusia a redus semnificativ exporturile de gaze, iar industria se confruntă cu scăderea aprovizionării şi ameninţarea imposibilităţii asigurării încălzirii cu gaze a locuinţelor în lunile de iarnă.

Operaţiunile la centralele electrice pe bază de cărbune trebuiau să se încheie în 30 aprilie 2023 dar au fost prelungite până în 31 martie 2024, în contextul implementării planurilor de urgenţă privind gazele, a informat Ministerul Economiei.

Coaliţia condusă de cancelarul Olaf Scholz a ajuns luna aceasta la un acord pentru ca două dintre ultimele trei centrale nucleare din Germania să fie puse în rezervă pentru a fi disponibile şi dincolo de finalul acestui an, dacă situaţia o va cere.

Guvernul de la Berlin a fost presat să amâne momentul închiderii definitive a centralelor nucleare după ce invadarea Ucrainei a declanşat o creştere dramatică a preţurilor la energie.

După ce a comandat un test de stres cu privire la securitatea energetică a Germaniei, Guvernul de la Berlin a decis să prelungească durata de funcţionare a centralei nucleare Isar-2 pe care grupul EON SE o are în Bavaria, precum şi a centralei nucleare de la Neckarwestheim, aparţinând grupului EnBW AG, până la mijlocul lunii aprilie 2023.

Potrivit unor date statistice oficiale, în primul trimestru al acestui an energia nucleară a fost responsabilă pentru 6% din producţia de electricitate din Germania, comparativ cu 30% pentru energia electrică produsă din cărbune, 13% din gaze naturale şi aproape jumătate din surse regenerabile, inclusiv energie eoliană şi fotovoltaică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb