Germania se va confrunta cu o recesiune dacă livrările de gaze din Rusia se opresc complet, a avertizat astăzi o autoritate de reglementare din industrie. De asemenea, Suedia s-a alăturat statelor europene care au lansat planuri de urgenţă pentru a face faţă unei crize energetice, relatează Reuters, conform News.ro.
Statele membre ale Uniunii Europene au elaborat măsuri menite să facă faţă unei crize de aprovizionare după invazia Rusiei în Ucraina.
UE s-a bazat pe Rusia pentru aproximativ 40% din gazele necesare înainte de război - ajungând la 55% în cazul Germaniei. Ca răspuns la criza energetică, unele state au anulat temporar planurile de închidere a centralelor pe cărbune.
Preţurile globale ale gazelor au crescut exponenţial, ceea ce a dus la creşterea inflaţiei.
Asociaţia industrială germană BDI şi-a redus, marţi, previziunile de creştere economică pentru 2022, la 1,5%, un procent în scădere faţă de prognoza de 3,5%, dinainte de război. Sistarea livrărilor de gaze din Rusia ar face recesiunea inevitabilă, potrivit BDI.
Rusia continuă să furnizeze gaze naturale Ucrainei, dar cu o rată redusă, iar conducta Nord Stream 1 din Marea Baltică, o rută vitală de aprovizionare către Germania, funcţionează la doar 40% din capacitate. Potrivit Moscovei, acest lucru se datorează faptului că sancţiunile occidentale împiedică reparaţiile. Europa susţine că este un pretext pentru reducerea fluxurilor.
Germania, Danemarca, Austria, Ţările de Jos, Italia şi alte state au activat prima etapă de avertizare timpurie a planului său în trei etape menit să facă faţă unei crize de aprovizionare cu gaze.
Ca parte a planurilor de urgenţă, autoritatea germană de reglementare a gazelor, Bundesnetzagentur, a dezvăluit detaliile unui nou sistem de licitaţii care va începe în săptămânile următoare pentru a încuraja producătorii - în special pe cei care folosesc gazul în procese cu temperatură ridicată - să reducă nivelul de consum.
Cu toate acestea, Bundesnetzagentur a specificat că nu este momentul potrivit să declare o urgenţă totală, adică a treia etapă a planului de criză, care ar permite raţionalizarea gazelor către industrie pentru a proteja serviciile vitale şi gospodăriile.
Europa încearcă să realimenteze instalaţiile de stocare a gazelor, cu o capacitate de 55% în prezent, pentru a atinge obiectivul la nivelul UE de 80% până în octombrie şi 90% până în noiembrie, un nivel care ar ajuta blocul să treacă iarna dacă livrările ar fi încetinite sau ar fi sistate.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 17:06)
Ce-au cautat Fritzii, aia vor gasi! E clar ca i-au santajat si prostit amerlocii la greu, pt asta!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 19:15)
Germania v a ajunge rau din cauza americanilor care I au atras in capcana Ukraina... UE nu trebuia sa se implice in afacerea SUA din Ukraina... UE trebuia sa isi pastreze relatiile comerciale, economice cu Russia.. Asa UE si implicit si Germania v a ramane fara gazele si petrolul ieftin si bun rusesc.... Dumnezeu cu mila europenii vor suferii cel mai mult de frig, foame... Conducerea europeana este incompetenta, inculta si rau intentionata fata de europeni....
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 23:26)
dar russii ii iubesc pe europeni, i-ar manca de vii ca pe ucrainieni...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 19:27)
Nu va îngrijorați de nemți.Au bani, creier, economie și coloana vertebrala.
La fel și austriecii, cel mai naționalist popor din ce am cunoscut!
La fel Olanda, Italia, Franța...au stabilite trasee și legături vechi, sin timpuri coloniale.
Bulgaria va primi de la rusi. Serbia, la fel.
Noi, ptr ca am dat Petrom, vom mai pune o haina, sau/ și vom trimite copiii în afara sa fie slugi, sa inginereasca populația occidentului.
În tara, vom.primi migranți.
4. Situatia in Germania e cumplita
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 20:44)
O tara mare, cu 84 de milioane de oameni care au obiceiul sa se incalzeasca iarna, sa manace zilnic trei mese, sa plimbe masini scumpe si sa priveasca de sus restul lumii va ajunge cu somajul la cer, in programe de slabire obligatorii. Istoria ne dovedeste ca oricate premize favorabile ar avea, nemtii gasesc pana la urma o cale sa arate ca sunt tampiti.
4.1. ps (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.06.2022, 20:45)
Slava Domnului ca ne-am distrus industria la timp! Daca nu o distrugeam, ca nemtii pateam si noi!
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.06.2022, 00:59)
Mai citeste... deja un sondaj recent arata faptul ca 1 din 6 nemti deja renunta la o masa pe zi pentru a putea face fata cheltuielilor. Si in curand numarul ar putea creste pana la 1 din 3.
4.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.06.2022, 08:20)
Si de cate ori manca neamtul cel infometat pe zi? La care masa renunta?
4.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.3)
(mesaj trimis de alice în data de 22.06.2022, 11:11)
La aia din holul dintre camerele 7 si 8.Ca-l deranjaza noaptea.Da cu piciorul in ea pe intuneric.Ce mai fabuleaza unii p-acia frate ! Sondajul era din aprilie 1945 !!!!