Germania urmează să scadă la 19°C încălzirea în clădirile publice

F.D.
Internaţional / 12 august 2022

Germania urmează să scadă la 19°C încălzirea în clădirile publice

Germania, care se teme de o penurie de gaze naturale, urmează să scadă în această iarnă încălzirea în toate clădirile, mai puţin în spitale şi instituţii sociale, prevăzute cu termostat, care nu va putea depăşi 19°C, anunţă astăzi ministrul german al Economiei, Robert Habeck, relatează AFP, potrivit News.ro.

Ecologistul Robert Habeck, care este totodată ministrul Ptotecţei Mediului, a prezentat încă din iulie măsuri în vederea economisirii energiei.

"În afară (de aceste măsuri), nu va mai trebui să se încălzească la peste 19°C clădirile publice, bineînţeles cu excepţia spitalelor şi instituţiilor sociale", anunţă el într-un interviu acordat cotidianului Suddeutsche Zeitung.

"Vom da decret" în acest sens, anunţă el, potrivit unui fragment din acest interviu care urmează să fie publicat sâmbătă.

Clădiri şi monumente istorice urmează să nu mai fie iluminate noaptea, o măsură pe care unele oraşe din Germania, ca Berlinul, au adoptat-o.

"În domeniul muncii sunt necesare alte economii", apreciază Robert Habeck, care dă asigurări că au loc negocieri cu Ministerul Muncii şi partenerii sociali.

Guvernul cancelarului social-democrat Olaf Scholz îndeamnă de mai multe săptămâni la o mobilizare naţională în vederea realizării unor economii de energie, ale cărei preşuri au "explodat", în contextul în acre aprovizionarea s-ar putea deteriora în această iarnă, din cauza Războiului rus din Ucraina.

Toamna şi iarna se anunţă redutabile în principalele economii europene, din cauza unei crize energetice "care abia urmează să afecteze economia", avertizează ministrul german al Economiei, care prevede "o iarnă dificilă".

O campanie destinată profesioniştilor şi particularilor a fost lansată în vederea promovării anumitor practici, precum scăderea climatizării clădirilor, privilegierea transporturilor în comun şi cumpărarea unor capete de duş mai economice cu apa.

Multe oraşe au scăzut temperatura apei piscinelor şi iluminatul public.

Municipalitatea Augsbourgului, în Bavaria, vrea să oprească anumite semafoare.

Germania depindea la începutul lui iunie în proporţie de 35% de gazele naturale ruseşti pe care le importă, o scădere importantă faţă de nivelul de 55% dinaintea Războiului din Ucraina.

Încălzirea gospodăriilor este asigurată, în proporţie de peste 50%, cu gaze naturale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce ma bucur pt voi.. Sa traiti bine...

    1. Multumim. 19C, iarna, in institutii publice unde oamenii macar vag civilizati nu se duc in slapi si chiloti, este o temperatura intrutotul agreabila. Ar putea fi chiar cu 1-2 grade Celsius mai scazuta, sa nu-l ia somnul pe functionarul public, dar admit ca asta e o preferinta personala.

      19 grade la interior iarna in Germania inseamna dardaiala. Germania nu e Tenerife.

      Bravo domnule, deci 19 C in Germania nu sunt 19 C in Tenerife:-)....eu zic sa brevetezi asta poate te pricopsesti cu vreun premiu Nobel in Fizica

      Fara intentia de a va jigni in vreun fel, afirmatia asta cu agravatul bolilor la 19C are si vreo acoperire stiintifica? Pentru ca, daca zisa acoperire exista, sunt foarte dornic sa invat mai multe despre ea.

      Altfel, va reamintesc ca e vorba de spatii publice, institutii etc. Sunteti racit/bolnav, aveti Covid, e de presupus ca stati acasa sau la spital, n-o ardeti prin mall protestand ca nu fac aia suficient de cald pentru dvs., care sunteti bolnav... 

      Problema poate fi pusa si altfel. Din ce inteleg eu din toata aceasta daravera, guvernele nemernice din UE vor sa asigure cetatenilor muncitori sau trecatori prin spatiile publice inchise temperaturi intre 19 si 27 Celsius (interval inchis, presupun). La prima vedere, ai zice ca e un interval suficient de ingust, de doar 8 grade. 

      Exista insa - cel putin pe acest forum - cetateni extrem de nemultumiti de acest interval, pe care il considera, nici mai mult nici mai putin decat o grozavie totalitara. GROZAVIE TOTALITARA, ati citit bine. Cu nimic mai prejos decat gulagul, lagarele de concentrare, camerele de gazare... Fix acelasi lucru. Guverne care comit genocid tinandu-si cetatenii intre 19 sau 27 Celsius. Oribil. 

      Sincer sa fiu, daca as fi guvernant, as fi derutat. Ce vor, de fapt, oamenii astia?!? Sa fie 10 Celsius la mijloc de iulie in mall, ca sa-si poata etala damele bine colectia de blanuri in miezul verii, respectiv 30 de grade iarna, pentru slapii si bermudele de mijloc de ianuarie?!? 

      Daca bagam un 23 Celsius tot timpul, o sa fie razmerita, lupte de strada impotriva guvernelor occidentale naziste, care, iata, vor sa ne controleze viata in cele mai mici amanunte si sa ne oblige sa traim toti, ca oile, la aceeasi temperatura, da' unde e, dom'le, liberul arbitru... Etc. 

      In realitate, stim de fapt cu totii ca asta e o mare non-problema. Ridicata la rang de grozavie totalitara de niste tovarasi postaci care trebuie sa ne bage tuturor in cap ideea ca fara gazul rusesc Europa nu mai exista. Si ca, implicit, absolut orice e acceptabil ca sa continuam sa primim zisul gaz.

    nu cred o iota din " necazurile " pe care le vor avea nemtii .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb