GHEORGHE FALCĂ: "Holocaustul nu trebuie uitat"

V.G.
Politică / 26 ianuarie 2023

"Holocaustul nu trebuie uitat"

Parlamentul European a marcat în cadrul sesiunii plenare extraordinare Ziua Comemorării Holocaustului, prezent fiind prezent fiind şi preşedintele Israelului, Itzhak Herzog, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

"Această zi ne readuce aminte de ceea ce a însemnat Holocaustul şi de victimele sale. Parafrazând-o pe preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, aş sublinia faptul că noi din postura de Parlament European nu am tăcut atunci când a venit vorba de combaterea urii şi a discriminării, a antisemitismului şi a libertăţii religioase. Europa şi-a susţinut valorile şi a luptat pentru comunităţile sale, iar atunci când Rusia şi-a manifestat agresiunea faţă de Ucraina, am reacţionat. Cei 78 de ani de la eliberarea de la Auschwitz - Birkenau ne-au arătat ce înseamnă puterea şi speranţa. Aceeaşi speranţă care a dus la declararea înfiinţării Statului Israel în urmă cu 75 de ani. Israelul a demonstrat că este o naţiune care a îndurat, a înflorit şi a susţinut o democraţie în ciuda tuturor nenorocirilor", a transmis europarlamentarul Gheorghe Falcă.

În mesajul transmis europarlamentarilor, Roberta Metsola a mai amintit şi despre legătura dintre poporul Europei şi poporul Israel care "a fost creată în oroarea istoriei noastre comune. O legătură a cărei putere constă în deschidere, onestitate şi sinceritate, chiar critică, dar o legătură care a rezistat şi va rezista testului timpului".

Eurodeputaţii au ţinut şi un minut de reculegere, iar ceremonia s-a încheiat cu spectacolul muzical "Kaddish" de Maurice Ravel, interpretat de Chen Halevi la clarinet şi Jenõ Lisztes la ţambal. De asemenea, preşedinţii Metsola şi Herzog au inaugurat Memorialul Holocaustului "Refugiatul" de Felix Nussbaum în faţa hemiciclului de la Bruxelles al Parlamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb