GHEORGHE NICHITA: "Din cauza ego-ului său, Chirica izolează Iaşiul, victimizându-se pe sine"

D.I.
Politică / 11 februarie 2018

Gheorghe Nichita

Gheorghe Nichita

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a afirmat astăzi, pe într-o postare pe contul său de Facebook, că Mihai Chirica a fost exclus din PSD pentru că "el s-a cerut de mult afară", iar "în paranoia sa a ajuns să se confunde cu PSD, să creadă că PSD este el, că el este creatorul PSD".

Referitor la recentele decizii luate de filiala PSD Iaşi, fostul primar a precizat: "Am urmărit şi eu ultimele evenimente din politica ieşeană. PSD Iaşi a decis excluderea din partid a primarului Mihai Chirica şi a acoliţilor săi, Sorin Iacoban, personaj care nu a reuşit să conteze niciodată atât cât şi-ar fi dorit, şi Gabriel Harabagiu, un «no name» până în momentul în care, pe baza prieteniilor sale cu «sistemul», a fost susţinut de Chirica să devină viceprimar. Am văzut figurile spăşite, de victime, cu care au ieşit Chirica, Harabagiu şi Iacoban din şedinţa în care s-a votat excluderea. Şi, sincer, nu înţeleg... chiar nu se aşteptau ca, la un moment dat, să apară şi un răspuns la acţiunile lor?! Cât de naiv, cât de imatur politic trebuie să fii să crezi că te poţi comporta la nesfârşit ca un copil răsfăţat?!".

În ceea ce priveşte excluderea actualului primar al municipiului Iaşi, Nichita a afirmat: "Pentru Mihai Chirica excluderea din partid a fost doar o chestiune de timp. El s-a cerut de mult afară! Chirica nu şi-a asumat niciodată statutul de membru PSD; în mintea lui a candidat ca independent, doar susţinut de social-democraţi. După câştigarea alegerilor, s-a dezis ce cei care l-au ajutat şi, mai mult, în paranoia sa a ajuns să se confunde cu PSD, să creadă că PSD este el, că el este creatorul PSD. Pe Chirica, această autosuficienţă l-a îngropat politic; pentru el, orice funcţie este prea mică, nu este nimeni mai puternic ca el! Nu a înţeles că în PSD sunt foarte mulţi oameni cu experienţă, buni profesionişti, oameni care cred în ideologia social-democrată, oameni pe care nu poţi să îi foloseşti şi apoi să îi arunci la coşul de gunoi! Din cauza ego-ului său, Chirica izolează Iaşiul, victimizându-se pe sine".

Fostul edil îşi continuă atacul, sprijinând totodată partidul aflat la guvernare: "La Iaşi, primarul pus de PSD nu reprezintă PSD, nu luptă pentru programul de guvernare propus de PSD; la Iaşi, primarul PSD este în opoziţie cu PSD... este noaptea minţii! Dragnea a greşit punându-l pe Chirica să candideze la Iaşi; în loc să aleagă un om cu personalitate a ales un oportunist slugarnic; Dragnea a ales un «yesman»... i-a fost mai comod! Chirica s-a dezis rapid de Dragnea, dar fără susţinerea lui nu ar fi fost candidatul PSD Iaşi pentru Primărie! Iar «pe persoană fizică", nici măcar «magnificul» Chirică nu ar fi câştigat alegerile împotriva PSD, la Iaşi!"

În cele din urmă, Gheorghe Nichita lansează o serie de întrebări ipotetice: "Cum ar fi fost dacă Mihai Chirica ar fi avut o bună relaţie cu actuala conducere a PSD şi cu Guvernul?! Oare nu ar fi avut de câştigat Iaşul şi ieşenii dacă Mihai Chirica ar fi dat dovadă măcar de un bob de înţelepciune?! Cu sau fără PSD, Chirica personal nu pierde nimic, pe moment! Se ghidează, probabil, după acelaşi motto pe care l-a folosit şi atunci când Iaşul a fost scos din competiţia pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii: «n-am pierdut nimic, pentru că nu dădeau nimic»!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb