Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este un plan de reorganizare şi salvare de la faliment a fiecărui stat membru al UE în parte.
Falimentul a fost cauzat de închiderea economiei şi de arestarea la domiciliu a populaţiei, care au determinat uriaşe costuri bugetare, finanţate cu gigantice împrumuturi publice.
Politicile sanitare şi economice din plandemie au fost impuse de birocraţia UE, la presiunea OMS, la ordinele imperative ale celor care controlează OMS (China, Big Pharma, Big Tech) şi în profitul bancherilor şi al deţinătorilor pieţei de capital.
Nu uitaţi ce obişnuieşte să spună Warren Buffet:
It is a war class and my class is winning.
(E un război de clasă, iar clasa mea câştigă).
Săracii Marx, Engels, Lenin şi Stalin: ei se limitau la o "simplă" luptă de clasă, iar bietul Trotsky se mulţumea cu revoluţia continuă. Spre deosebire, cei de azi au trecut la nivelul următor: ei sunt fani ai războiului sustenabil.
Nu m-aş mira ca, la anul, Ursula von der Leyen să primească premiul Nobel pentru pace.
Căci, se ştie, războiul este pace.
Ce voiam să provoc?
O deducţie logică...
Voila: @
Dacă nişte instituţii, cum ar fi Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană, sau dacă nişte entităţi quasi-non-guvernamentale, cum e OMS, şi-au pervertit atribuţiile şi au uzurpat puteri şi competenţe ale statelor naţionale, cauzând falimentul ziselor state naţionale, nu ar fi corect să deducem că aceste instituţii şi quasi-ONG-uri au ajuns în postura de ruine nocive care trebuie demolate pentru a pune altceva mai bun şi mai onest în loc?
Adică, nu mai bine le-am aplica lor sloganul inventat la Davos, build back better?
În procedurile de faliment comercial, când cauza falimentului este culpa sau frauda managerului, toate consecinţele patrimoniale şi penale ale falimentului trec pe capul managerului. El urmează să plătească datoriile falitului, chiar cu riscul propriului faliment şi al propriei dispariţii. De asemenea, el poate merge la puşcărie pentru bancrută frauduloasă şi, în plus, poate fi exclus 10 ani din mediul de afaceri.
De vreme ce Comisia Europeană, BCE şi OMS au fost managerii care cauzat falimentul statelor membre UE, iar statele au fost transformate în comercianţi, la presiunea lor, nu ar fi logic ca aceste instituţii şi liderii lor de neclintit să suporte consecinţele?
Nu de alta, dar datoriile de stat sunt datoriile noastre, ale copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor noştri, în vecii vecilor.
Acest cerc vicios al hiper-îndatorării poate fi întrerupt doar prin demolarea şi reconstrucţia acestor instituţii.
(Bine, personal cred că OMS şi BCE sunt inutile, iar Comisia Europeană ar trebui să aibă atribuţii de funcţionar şi atât)
Dacă tot e goană după resurse, atunci e clar că economia şi politica pe credit nu mai pot exista.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2024, 13:29)
Se repeta la infinit aiureala politico - sociala cu datoriile ce ar fi parte a viitorului copiilor nostri in sens negativ .Datoriile sunt factorul de dezvoltare (bine ca avem de unde imprumuta bani ) al natiunilor membre UE ce reprezinta punerea in miscare a unui plan economic si social fara de precedent ( ca valoare) in istoria omenirii .Acesti bani sunt granturi (bani nerambursabili ) si imprumuturi cu dobinda mica si termene laxe de returnare pina in anul 2050 .Acesti bani sunt investiti(nu sunt folositi drept hirtie igienica) de toate natiunile europene si se afla sub un control strict atunci cind vorbim de modalitatea lor de cheltuire .PNRR va continua dezvoltind Romania .Pe linga banii din PNRR sunt accesate si alte imense sume de bani din Fondurile Europene .Scenaritele de tot felul nu se mai regasesc in realitatea imediata .Peste 30 de ani nici macar nu stim daca nu cumva aceste datorii vor fi sterse de mult .
1.1. hahaha (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de un om în data de 21.04.2024, 14:18)
daca ,,datoriile sunt factorul de dezvoltare" dc tarile dezvoltate care au peste 100% datorie publica nu ne lasa si pe noi sa ne dezvoltam? Noi avem abia 50%! Unde-i echitatea?! Sa nu veniti cu argumente de genu ,,suntem tara cu risc" Care risc? Sa ne lase sa ne indatoram strict pt investitii!!! Dc nu se poate???
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2024, 15:03)
Este vorba despre posibilitati .Datoriile se fac cu acordul FMI sau cu cel venit de la Bruxelles doar pe programe asumate .Romania nu are capacitatea de a accesa mai mult .Nu are programe si forta de a le pune in practica .
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2024, 13:47)
e , datoria bla bal. s-au p[rintat bani in pandemie, de unde credeti ca s-a cheltuit atat? nimeni nu platea taxe, dar toata lumea si-a luat salarii, politia a functionat, armata a functionat, spitalele au functionat, ba mai mult fiecare angajat a primit de la stat 75% din salariu, sa stea acasa. de unde ? s-au printat 20-40-50% din PIB, depinde de la tara la tara. Rezultatul? Devalorizarea monedei SI DEVALORIZAREA DATORIILOR GUVERNAMENTALE. Si continua. Problema nu e de ce au cheltuit in pandemie, cand putea sa fie rau, bine ca n-a fost pana la urma, problema e acum de ce nu se pot opri din cheltuit aiurea?? La mine intr-un sat unde avem un teren, de curand a aparut parc de joaca pt copii. N-avem apa curenta, n-avem canalizare, gaz, asfalt e doar pe principala, dar a aparut parculet platit de primarie. Nici un copil acolo, copiii erau la rau, pe deal , cu bicicleta etc, si nici nu vor fi, dc acum cat e nou nu merg. Risipa si prostie marca PSDNL praf in ochii fraierilor inainte de alegeri. Si printeaza bani si acum pt astfel de ineptii, creeaza inflatie si saracie in fapt.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2024, 14:14)
Habar nu ai cum si cine poate „ printa”banii .Esti pe linga rau de tot .
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2024, 19:04)
Chestia este ca se "investeste" aiurea, numai ca se ne aflam in treaba. Ar trebui investit punctual unde o sa produca cea mai mare valoare adaugata, pe timp scurt, mediu si lung. "Investitiile" intr-un parc, o sala de sport intr-o conunitate fara tineri ce beneficii o sa a duca ? Sunt bani aruncati aiurea, inca un un lucru bifat pe hartie. Vezi reportajele de la Romania te iubesc, Recorder, etc.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2024, 20:51)
te pacalesti singurel