Gigantul de logistică Lineage a atras 4,44 miliarde dolari în cel mai mare IPO din 2024

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 iulie

Sursa foto: www.onelineage.com

Sursa foto: www.onelineage.com

English Version

Lineage Inc., cel mai mare operator de depozite frigorifice din lume, a strâns 4,44 miliarde de dolari în oferta publică iniţială (IPO) lansată săptămâna trecută în SUA, acesta fiind cel mai mare debut pe bursă la nivel global, în 2024, anunţă Reuters.

Compania cu sediul central în Novi, Michigan, a stabilit la 78 de dolari preţul pentru cele aproape 57 de milioane de acţiuni vândute la New York, adică spre limita superioară a intervalului indicat anterior, de 70-82 de dolari.

IPO-ul de 4,44 miliarde de dolari evaluează Lineage la peste 18 miliarde de dolari, devenind astfel cea mai mare ofertă după cea de 4,87 miliarde de dolari a designerului de cipuri Arm, care a avut loc în septembrie anul trecut.

Acţiunile Lineage au debutat la tranzacţionare pe Nasdaq la data de 25 iulie, sub simbolul "LINE", încheind ziua cu o cotaţie de 80,78 dolari, mai mare cu 3% faţă de preţul din IPO.

Compania Lineage, care este specializată în depozite cu temperatură controlată, operează 482 de astfel de unităţi în întreaga lume şi deserveşte peste 13.000 de clienţi, mulţi dintre ei implicaţi în lanţul de aprovizionare cu alimente ca distribuitori, comercianţi cu amănuntul şi producători.

Adam Forste şi Kevin Marchetti au lansat afacerea ca un singur depozit în Seattle în 2008. De atunci au crescut-o prin 116 achiziţii, generând venituri de 5,3 miliarde de dolari în 2023. Numai în ultimul an, Lineage a achiziţionat Grupo Fuentes, Burris Logistics, Kennedy Transportation şi Harnes. Achiziţia Burris i-a adus companiei Lineage opt noi facilităţi, potrivit CNBC.

Firma de capital privat a lui Forste şi Marchetti, Bay Grove Capital, deţine cea mai mare parte din Lineage.

Lineage este structurat ca un trust de investiţii imobiliare, care le permite acţionarilor să deducă o parte din impozitele pe care le plătesc pe dividendele lor. Compania şi-a folosit fluxul de numerar pentru achiziţii şi investiţii în propria afacere, înregistrând o pierdere netă de 162,8 milioane de dolari în cele 12 luni încheiate în martie.

Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorgan şi Wells Fargo au fost principalii subscriitori ai ofertei publice iniţiale a Lineage.

IPO-urile la nivel global au totalizat 48,8 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2024, în scădere cu 18% faţă de anul anterior. Acesta este cel mai scăzut nivel semestrial de după 2016, potrivit datelor LSEG. Încasările din PO-urile din SUA au totalizat 17 miliarde de dolari, nivel de peste două ori mai mare faţă de anul trecut, respectiv nivelul maxim din ultimii trei ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb