Ieri, 26 ianuarie, a avut loc Adunarea Generală privată a patronatului Confindustria Romania iar actualul Preşedinte, Giulio Bertola, a fost reales cu 95,18% din voturile membrilor cu drept de vot, depăşind cu mult peste aşteptări cvorumul deja ridicat de 75% solicitat conform statutului, informează unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, după ce a amintit proiectele implementate de Confindustria Romania în ultimii trei ani, Preşedintele a prezentat principalele direcţii programatice ale noului său mandat: Muncă şi formare, Energie, Textile, Infrastructură şi sănătate.
Dintre acestea se remarcă proiectul "vinoacasa.ro", o platformă de dialog adresată diasporei româneşti din străinătate pentru a facilita întoarcerea acesteia în ţară mulţumită contribuţiei din partea Confindustria Romania, Mutua MBA si Banca Intesa Sanpaolo Romania.
În sinergie cu acest proiect pe tema muncii, amintim consolidarea relaţiilor cu principalele universităţi româneşti, prin inaugurarea primului şi unicului Centru de excelenţă italian, deschis pe lângă o universitate românească, şi anume Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Acordul semnat cu Universitatea din Piteşti.
Pe agenda preşedintelui se află şi proiectul "DESK Romania" ce va fi implementat în Italia, în cadrul principalelor filiale Confindustria, care prevede activităţi de consultanţă şi suport în favoarea companiilor italiene interesate să interacţioneze cu România. Desk Romania în Italia ia naştere în urma activităţii aşa numitelor road show ale Confindustria Est-Europa în Italia.
Deosebit de ambiţios este şi proiectul "Total Care Romania", de "protejare a sănătăţii şi sprijin social", care se adresează antreprenorilor asociaţi ai Confindustria România şi familiilor acestora, angajaţilor companiilor membre, pensionarilor italieni din România care nu au mijloace financiare pentru a se trata.
Având în vedere numărul mare de proiecte planificate, Preşedintele Confindustria România şi-a dorit să extindă Echipa de Guvernare, respectând în acelaşi timp prevederile statutului, pentru a garanta asociaţilor un sprijin tot mai calificat.
"În 2003, am fost unul dintre membrii fondatori ai acestui extraordinar Proiect Asociativ şi, în ciuda faptului că am primit de nenumărate ori, solicitări de a ocupa cea mai înaltă funcţie în Confindustria România, abia în 2020 am decis să accept, conştient fiind de dificultăţile cu care aveam să ne confruntăm în urma contextului pandemic. Conflictul din Ucraina au completat dificultatea contextului economic în care ne desfăşurăm activitatea. Deşi ultimii trei ani ai Preşedinţiei mele au fost cei mai dificili din îndelungata istorie a Asociaţiei noastre în România, au fost şi cei în care am putut să demonstrăm în mod tangibil experienţă noastră antreprenorială deosebită, sensibilitatea în interpretarea promptă a schimbărilor în curs şi responsabilitatea socială îndreptată către ceilalţi", a declarat preşedintele Bertola.
Echipa de Guvernare a Patronatului Confindustria România în perioada 2023-2026 este reprezentată pe lângă Preşedintele Giulio Bertola, de Prim Vicepreşedintele, Davide Meda de la Pirelli Tyres; de vicepreşedinţii adăugaţi: Giacomo Billi, Alive Capital, Luca Militello, Spitalul Monza, Toni Pera, Isopan Est şi Luca Meuli, Secol Romania şi de consilierii prezidenţiali: Roberto Falato (Crowe), Andrea Infriccioli (Cons A&M Support), Andrea De Michelis (Intesa Sanapaolo Romania), Raluca Popescu (Unicredit Romania), Alberto Morini (IFIS Finance), Federico Cianciosi (Prysmian), Mario Antico (Antico & Partners), Mauro Gadaleta (SITE Instalati) Fausto Mastrini (Autoperugia), Vincenzo Gaudino (Telecomponenti), Leonardo Rossi (Work's Quality) Andrea Allocco (Technology Reply). Echipa este completată de cei trei Consilieri aleşi în cadrul Adunării: Andrea Conselvan, Fabrizio Catenacci şi Alfredo Tisocco şi cei şapte Delegaţi Teritoriali care vor fi numiţi şi/sau reconfirmaţi în timpul primei convocari a noului Consiliu General, alături de responsabilii Grupurilor Tehnice, se mai arată în comunicat.