GLOBURILE DE AUR Hollywood şi-a luat o pauză de la geopolitică

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 ianuarie 2017

Hollywood şi-a luat o pauză de la geopolitică

"La La Land" este marele câştigător al Globurilor de Aur şi devine principalul favorit pentru Gala Oscarurilor. Hollywood - ul şi-a luat o pauză de la a premia pelicule cu puternic mesaj geopolitic, după o campanie electorală, pentru scaunul de la Casa Albă, extrem de obositoare. A fost premiată, de şapte ori, o peliculă care face o reverenţă în faţa epocii de aur a filmului american, anii 50 - 60.

"La La Land" este un musical romantic, cu toate ingredientele clasice ale genului, povestea fiind despre o tânără actriţă care visează la o carieră în "cetatea filmului" şi un pianist de jazz care se luptă să reuşească la Hollywood. În 2012, o altă peliculă despre lumea filmului reuşea să se impună, inclusiv la Oscaruri, "The Artist", filmul, turnat în alb negru, regizată de Michel Hazanavicius spunea povestea unui actor din epoca filmului mut, George Valentin (Jean Dujardin - premiul pentru cel mai bun actor în rol principal), îngrijorat că va fi dat uitării odată cu apariţia filmelor cu sonor şi care se îndrăgosteşte de tânăra dansatoare pe cale de afirmare Peppy Miller (Berenice Bejo). Criticii de film susţin însă că o comparaţie între cele două pelicule nu se poate face, "The Artist" a reprezentat o simplă reverenţă în faţa copilăriei filmului, un experiment, pe când "La la Land" este o peliculă despre care se va vorbi mulţi ani de acum încolo. Bugetul filmului a fost de 30.000.000 de dolari, nu foarte mult pentru ce sume se vehiculează acum, iar încasările de până acum sunt de 51.000.000 de dolari, doar în SUA. Se poate vorbi de un succes de casă, mai ales că după aceste premii încasările vor creşte foarte mult în următoarele săptămâni.

Iată lista completă a Globurilor de Aur acordate la Los Angeles, de Asociaţia presei străine de la Hollywood. Cel mai bun film categoria dramă: "Moonlight" ; Cel mai bun film categoria musical sau comedie: "La La Land" ; Cea mai bună actriţă într-un film dramatic: Isabelle Huppert ("Elle"); Cel mai bun actor într-un film dramatic: Casey Affleck ("Manchester by the sea"); Cea mai bună actriţă într-un film musical sau comedie: Emma Stone ("La La Land"); Cel mai bun actor într-un film musical sau comedie: Ryan Gosling ("La La Land"); Cel mai bun regizor: Damien Chazelle ("La La Land"); Cea mai bună actriţă în rol secundar: Viola Davis ("Fences"); Cel mai bun actor într-un rol secundar: Aaron Taylor-Johnson ("Nocturnal Animals"); Cel mai bun scenariu: Damien Chazelle ("La La Land"); Cel mai bun film de animaţie: "Zootopia"; Cel mai bun film într-o limbă străină: "Elle" (Franţa); Cea mai bună coloană sonoră originală: Justin Hurwitz ("La La Land"); Cel mai bun cântec original: "City of Stars", Justin Hurwitz; Cel mai bun serial de televiziune categoria dramă: "The Crown"; Cel mai bun serial de televiziune categoria musical sau comedie: "Atlanta"; Cel mai bun miniserial sau film de televiziune: "The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"; Cea mai bună actriţă într-un miniserial sau film de televiziune: Sarah Paulson ("The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"); Cel mai bun actor într-un miniserial sau film de televiziune: Tom Hiddleston ("The Night Manager"); Cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune dramatic: Claire Foy ("The Crown"); Cel mai bun actor într-un serial de televiziune dramatic: Billy Bob Thornton ("Goliath"); Cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune musical sau comedie: Tracee Ellis Ross ("Black-ish"); Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical sau comedie: Donald Glover ("Atlanta"); Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Olivia Colman ("The Night Manager"); Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserial sau film de televiziune: Hugh Laurie.

Cea de-a 89-a ediţie a Premiilor Academiei Americane de Film (Oscar) va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb