Gold Apollo: Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Ungaria

S.B.
Internaţional / 18 septembrie

Gold Apollo: Pagerele care au explodat în Liban au fost produse în Ungaria

Compania taiwaneză Gold Apollo dezminte informaţiile potrivit cărora ar fi produs pagerele care au explodat, utilizate de Hezbollah. Compania afirmă că aceste pagere, deşi poartă sigla companiei, ele au fost produse şi vândute de către partenerul său ungar BAC, potrivit AFP.

Gold Apollo a anunţat într-un comunicat: "Prin intermediul unui acord de cooperare, noi autorizăm BAC să ne folosească marca în vânzarea de produse în anumite regiuni, însă conceperea şi producerea produselor sunt responsabilitatea exclusivă a BAC".

Compania din Taiwan a dezminţit, în acest comunicat, dezvăluiri ale publicaţiei americane The New York Times, potrivit cărora grupul taiwanez a produs pagerele folosite de către Hezbollah.

"Acestea nu sunt produsele noastre. Nu sunt produsele noastre, de la început şi până la sfârşit", a afirmat directorul companiei, Hsu Ching-kuang.

El dezminţea astfel dezvăluiri NYT, potrivit cărora pagerele au fost comandate la întreprinderea Gold Apollo, citând oficiali sub acoperirea anonimatului americani şide alte naţionalităţi.

Aceştia au declarat NYT că Israelul a reuşit să ascundă mici încărcături explozive în pagere cumpărate de Hazbollah din Taiwan, detonate marţi de la distanţă.

Ei au dat detalii ziarului american despre această operaţiune fără precedent, atribuită de către mişcarea şiită libaneză Israelului.

Aparatele mici ale producătorului Gold Apollo din Taiwan au fost interceptate de către servicii israeliene înainte de sosirea lor în Liban, potrivit acestor oficiali, ale căror naţionalităţi nu sunt precizate.

Câteva zeci de grame de matrial exploziv au fost introduse alături de baterie împreună cu un declanşator, precizează NYT.

Peste 3.000 de pagere - în principal modelul AP924 - au fost comandate de către Hezbollah întreprinderii Gold Apollo din Taiwan, potrivit acestor surse.

Aceste dezvăluiri ale NYT susţin o teorie avansată marţi de către mai mulţi experţi, potrivit cărora serviciile israeliene ar fi reuşit dă se infilyreze în lanţul logistic al Hezbollah cu scopul de a planifica acest atac.

O sursă apropiată mişcăriii a declarat anterior AFP că "pagerele care au explodat privesc o încărcătură importată recent de Hezbollah de 1.000 de aparate", care par, potrivit surdsei citate, că au "piratate la sursă".

O explozie simultană în întregul Liban a unor pagere folosite de către Hezbollah s-a soldat marţi cu cel puţin nouă morţi şi 2.800 de răniţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb