Goldring estimează un preţ-ţintă pentru acţiunea Sphera în intervalul 39,07 - 42 lei, în următoarele douăsprezece luni

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 iulie

Goldring estimează un preţ-ţintă pentru acţiunea Sphera în intervalul 39,07 - 42 lei, în următoarele douăsprezece luni
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    English Version

    "Pentru cel de-al doilea trimestru al anului estimăm obţinerea unui profit din exploatare uşor superior celui raportat la finalul primelor trei luni ale anului 2024, la nivelul de 49 milioane lei", se arată în raportul Goldring

    "Ţinând cont de numărul de restaurante deja deschise până în acest moment, preconizăm încadrarea în planurile de dezvoltare ale Sphera aferente acestui an", spun cei de la Goldring

    Goldring are un preţ-ţintă pentru acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) cuprins în intervalul 39,07 lei şi 42 lei, pentru următoarele douăsprezece luni, uşor peste cotaţia de ieri din piaţă de la mijlocul sesiunii de tranzacţionare, de 38,8 lei, după cum reiese din ultimul raport de analiză publicat de brokeri pe propriul site.

    În document se menţioneză că, în primele trei luni ale anului, cifra de afaceri a Sphera a ajuns la 365,9 milioane de lei, în creştere cu 9,2% faţă de cea din acelaşi interval al anului trecut, datorită majorării vânzărilor în primul rând în România, dar şi în Italia şi Republica Moldova. "Pentru cel de al doilea trimestru al anului 2024 preconizăm menţinerea pe acelaşi trend ascendent, estimând o valoare a veniturilor totale de aproximativ 384 milioane lei", se arată în raport.

    Profitul din exploatare în restaurante a crescut semnificativ, cu 63,1%, ajungând la 44,6 milioane lei în primul trimestru, iar EBITDA a crescut cu 69,1%, până la 39,8 milioane lei, pe fondul măsurilor eficiente de control al costurilor şi creşterii veniturilor. De asemenea, profitul net a înregistrat o creştere de 192,1% faţă de cel din primul trimestru, până la 21,4 milioane lei. "Pentru cel de-al doilea trimestru al anului estimăm obţinerea unui profit din exploatare uşor superior celui raportat la finalul primelor trei luni ale anului 2024, la nivelul de 49 milioane lei", conform raportului.

    Pentru 2024, Grupul Sphera estimează o creştere a vânzărilor în restaurante cu 12% faţă de 2023 şi ţinteşte un profit net normalizat de 95,7 milioane lei, cu 20% mai mare decât cel aferent anului trecut. Planurile operatorului lanţurilor de unităţi de alimentaţie publică includ deschiderea a şase restaurante KFC şi investiţii de 69 milioane lei în remodelare şi digitalizare. "Ţinând cont de numărul de restaurante deja deschise până în acest moment, respectiv patru, preconizăm încadrarea în planurile de dezvoltare aferente acestui an, cu toate că în anul 2023 gradul de îndeplinire a planului de dezvoltare a fost de doar 80%", se arată în raport.

    Pentru evaluarea acţiunii SFG, cei de la Goldring au combinat metoda bazată pe multiplii şi Gordon Growth Model.

    Prin metoda bazată pe multiplii, în care între companiile comparabile sunt McDonalds, AmRest Holdings sau Yum! Brands, echipa casei de brokeraj a estimat un preţ ţintă de 39,07 lei pentru titlurile Sphera. Prin Gordon Growth Model, ce se concentrează asupra perspectivei de creştere a dividendelor, preţul ţintă estimat este de 42 de lei.

    Sphera Franchise Group a alocat un dividend de 1,05 lei pe titlu în acest an şi intenţioneză să mai propună acţionarilor o alocare similară, dacă nu vor apărea circumstanţe excepţionale.

    La data de 30 iunie 2023, Tatika Investments (Cipru) avea 28,6% din acţiunile SFG, iar Computerland România - 20,5% şi Wellkept Group (România) - 17,1%. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

    Evaluarea bursieră a operatorului lanţurilor de alimentaţie publică, ce reuneşte sub umbrela sa brand-urile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, se ridică la circa 1,5 miliarde de lei.

    Opinia Cititorului ( 12 )

    1. Estimarile goldring sunt ca apa dw ploaie, sa dai tinta cu cateva procente e pierdere de bani

      1. McDonald's Corporation (MCD) p/e 20

        SFG p/e 18

        practic sunt evaluate la aceiasi indicatori liderul mondial si o franciza. ca si cum ai evalua la fel Nvidia si IPRS Baneasa 

        ce numar e asta 42?! 50 sa fie bine tovarasi ,asa ar fi spus toarșu Dincă tatasocru a lu sefu Sfera.

      inel de aur a adus niste companii la bursa…..nici nu mai stiu, adiss? chrd? claim? vifrana? cum au fost prezentati si ce realizari au avut acestia din urma?

      1. si asa s-a transformat in...ghiul!

      Ne-a spus Albert acum ceva timp ca va merge spre 42, intrebare este cat de atractiva este ca dividend.Daca cu tot cu special ajungi la 5% mai bine astept o scadere si tin banii in depozite.

      1. Eu nu înțeleg gândirea de genul ăsta: țin banii în depozit. Păi, vei avea o dobândă reală 0%, în cel mai bun caz. De ce ai face asta? Sfera, anul aceasta a crescut de la 26 lei, la 39 lei și (cu tot cu special) va da 2.5 lei dividend. Încasările sunt în creștere. Deschide restaurante pe bandă rulantă. Toate restaurantele sunt alimentate de la regenerabile. A rentabilizat Pizza Hut. Eu mai spun o dată: Atenție! Comentariile mele nu sunt sfaturi de investiții! Dar nu pot să citesc că preferi banii în depozit și să nu mă întreb de ce, când ai alternative...

        Scuze: 2,05 lei dividend, cu tot cu special.

        Simplu Albert, sunt deja foarte investit in piata pe alti emitenti si astept o scadere sa intru, daca prind SFG la 30 este bine, daca nu, nu. Poate se listeaza ceva nou cu potential.

        Spuneai ca ai intrat la SFG pe la 27, ai mai intra acum la 39.3 daca ai avea de ales? 

        Am intrat pe SFG la 17 lei. Am completat continuu, iar acum am un preț de 29 lei acțiune. Ultimele acțiuni cumpărate de mn la SFG au avut un preț de 37 de lei. Nu îți pot spune dacă aș mai cumpăra ACUM, deoarece sunt supra expus pe SFG. Totuși, în funcție de raportări, context și analize precum cea de mai sus, voi mai cumpăra. Ce îți pot eu spune e că am un prieten care așteaptă cățărat pe cash mult să scadă acțiunile. Știi de când așteaptă? De anul trecut, din martie...

        Părerea mea e că nu ai să mai prinzi SFG la 30 de lei decât în caz de pandemie/război.

        Posibil Albert, dar mi-e greu sa accept dividend de 5%. Daca ar avea si ei o politica de dividende ca si SNP ar fi diferit.

    Comanda carte
    veolia.ro
    Apanova
    rpia.ro
    danescu.ro
    Mozart
    Schlumberger
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    18 Oct. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9724
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
    Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    cnipmmr.ro
    thediplomat.ro
    hipo.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb