Google contestă amenda impusă de Comisia Europeană

A.C.
Internaţional / 11 septembrie 2017

Google contestă amenda impusă de Comisia Europeană

Google a depus un recurs contra amendei record de 2,42 miliarde de euro impusă în iunie de forul european, pentru abuz de poziţie dominantă, potrivit AFP.

Compania a fost amendată pentru faptul că a abuzat de poziţia sa dominantă în căutările online pentru a favoriza comparatorul sau de preţuri "Google Shopping".

Acum, Curtea Europeană a UE a confirmat că recursul în anulare a fost depus de către Google.

Google îşi exprimase dezacordul faţă de amendă imediat după anunţarea deciziei şi spunea că va face apel: "Cei care cumpără online vor să găsească produsele şi serviciile dorite rapid şi uşor. La rândul lor, companiile vor să promoveze aceleaşi produse şi servicii. De aceea, Google arată reclame dedicate celor care fac cumpărături, conectandu-i cu mii de companii, mici şi mari, cu beneficii pentru ambele părţi. Cu tot respectul, nu suntem de acord cu concluziile anunţate astăzi".

Google a fost amendată pentru modul în care a avantajat abuziv un serviciu de comparare a preţurilor, serviciu lansat în 2004 sub numele de Froogle, redenumit Google Product Search în 2008 şi apoi Google Shopping, din 2013. Serviciul a fost lansat în 2008 în Germania şi de atunci au fost adăugate 12 ţări.

Practicile ilegale promovate de Google au dus la creşterea traficului pentru serviciul de comparare de preţuri al companiei. Exemplele sunt edificatoare: traficul a crescut de 45 de ori în regatul Unit, de 35 de ori în Germania şi de 19 ori în Franţa, în timp ce la concurenţi scăderile au fost şi de 80-90%, spunea Comisia Europeană.

Acţiunile Google au fost nocive pentru companiile rivale care deţineau comparatoare de preţuri fiindcă Google are în toate cele 13 ţări cote în jurul sau peste 90%, ceea ce îi conferă Google influenţă extrem de mare pe piaţa căutărilor pe internet. CE notează că, deşi o astfel de dominantă nu este ilegală, companiile care domină atât de puternic un sector au responabilitatea specială de a nu restricţiona concurenţa.

CE mai nota că Google este din 2008 motorul de căutare numărul unu în cele 30 dintre 31 de ţări ale comunităţi economice europene. În acest context pentru alte companii intrarea pe piaţă este extrem de complicată din cauza efectului de reţea: cu cât mai mulţi consumatori folosesc un motor de căutare, cu atât mai mult acest motor devine mai atractiv pentru advertiseri. Profiturile generate pot fi folosite apoi pentru a atrage tot mai mulţi consumatori. În plus, datele adunate de motoarele de căutare despre clienţi pot fi folosite pentru a îmbunătăţi rezultatele afişate de motorul de căutare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb