Grădina de Flori a Turciei "Isparta" - printre destinaţiile populare în rândul turiştilor din ultimii ani

F.D.
Internaţional / 19 iunie

Grădina de Flori a Turciei "Isparta" - printre destinaţiile populare în rândul turiştilor din ultimii ani

Cunoscută drept "grădina de flori" a Turciei, Isparta a devenit o destinaţie populară de ecoturism în ultimii ani, cu vizitatori care se îndreaptă către grădinile cu trandafiri sau spre câmpurile de lavandă purpurie din zonă. Mirosul dulce ale florilor şi peisajul fac din Isparta o locaţie de neratat, iar la asta contribuie şi activităţile sportive diverse, bucătăria decadentă şi grădinile superbe ale provinciei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

De asemenea, în graniţele Isparta se află o parte din faimoasa regiune a Lacurilor din Turcia, care s-a clasat printre "50 de locuri de vizitat în 2023".

Ţara Trandafirilor şi a Lavandei

Centrul trandafirilor din Turcia, Isparta produce 65% din uleiul de trandafir găsit în lume. Produse comestibile delicioase, cum ar fi gemul de trandafir, sunt de asemenea produse locale şi procesate în fabrici moderne. Tot aici intră şi diverse produse cosmetice, cum ar fi apa de trandafir, uleiul de trandafir, parfumurile şi cremele de trandafir. Recolta anuală de trandafiri, care are loc la sfârşitul lunii mai şi în iunie, este sărbătorită atât de locuitori, cât şi de vizitatori.

În plus faţă de recoltele tradiţionale de trandafiri, Isparta se distinge în prezent prin producţia de lavandă. Astăzi, grădinile de lavandă din satul Kuyucak, în districtul Keçiborlu din Isparta, constituie 90% din producţia de lavandă a Turciei. Procesată umedă sau uscată după recoltă, lavanda este apoi transformată în creme, săpunuri, uleiuri, colonii şi alte produse. După recoltarea trandafirilor, recoltarea lavandei începe de la sfârşitul lunii iulie până la mijlocul lunii august.

Regiunea lacurilor

Farmecul Isparta se extinde dincolo de grădinile abundente de trandafiri şi lavandă ale provinciei, incluzând o mare parte din Regiunea Lacurilor - o zonă din bazinul mediteranean cu mai multe lacuri. În timpul călătoriei dvs. la Isparta, puteţi vizita Eğirdir, cel mai mare lac din regiune, şi Kovada, situat într-un parc naţional. În districtul Eğirdir, oraşul "CittaSlow" se află pe malul lacului Eğirdir, locaţie înconjurată de livezi de meri. Puteţi merge pe jos sau cu bicicleta în jurul lacului, puteţi încerca tururi cu barca şi puteţi lua masa la un restaurant de pe malul lacului, unde se serveşte peşte proaspăt.

Există două insule în lacul Eğirdir: Insula Can, relativ pustie, este adesea folosită pentru camping şi picnicuri. Găzduind un sat de case de lemn şi străzi înguste, Insula Yeşil este cunoscută pentru Biserica Aya Stefanos, considerată un loc creştin proeminent. Pe lângă lacul Eğirdir, districtul se remarcă şi prin Castelul Eğirdir care datează încă din perioada romană de est, şi Moscheea Hizirbey, veche de 800 de ani.

Kovada oferă un cadru pitoresc cu flora şi fauna sa unică, iar parcul naţional din jurul lacului este o destinaţie favorită pentru fotografiat, observarea vieţii sălbatice, pentru pasionaţii de drumeţii şi cei care campează.

Drumeţii

Regiunea Lacurilor include mai multe oraşe antice, iar traseele de drumeţii oferă o modalitate plăcută de a vizita aceste situri. Traseele Sfântului Paul şi Pisidia traversează situri arheologice din provincia Isparta, cu Traseul Sfântului Paul, unul dintre cele mai lungi trasee de drumeţii din Turcia, ajungând de la Perge în Antalya şi trecând prin Canionul Yazili din satul Çandir din Isparta. Canionul este semnificativ din punct de vedere istoric datorită templelor şi inscripţiilor sale de pe stâncă. Alpinismul în canion este popular, la fel ca şi experienţele de rafting de pe râul Göksu. Traseul Sfântului Paul trece, de asemenea, prin oraşul antic Adada şi districtele Eğirdir şi Yalvaç şi se termină la oraşul antic Pisidia Antiocheia.

După ce vizitaţi situri sacre, cum ar fi Templul lui Traian şi al Împăraţilor sau Templul lui Zeus Megistos-Serapis din Adada, puteţi vedea structuri impresionante, cum ar fi Templul lui Augustus, Băile Romane şi Fântâna Monumentală din Pisidia Antiocheia, situată lângă oraşul Yalvaç, un alt membru al reţelei CittaSlow. Antiocheia, unde Sfântul Paul a prezentat prima sa predică înregistrată, este de asemenea remarcabilă. Descoperirile din oraşul antic sunt expuse în Muzeul Yalvaç. În plus, în timp ce sunteţi în Yalvaç, puteţi gusta preparate tradiţionale locale, cum ar fi hamursuzu din Yalvaç, preparat cu unt, tahini şi cartofi piure, şi gullaci din Yalvaç, preparat cu un tip de brânză de vaci.

Pisidia, un alt traseu de drumeţii notabil din regiune, oferă oportunitatea de a vizita Adada şi Antiocheia antică în Isparta dar şi oraşele înconjurătoare. Cele mai remarcabile situri de pe traseu includ oraşul antic Sagalassos.

În districtul Ağlasun din Burdur, Sagalassos conţine Fântâna Antonine, veche de 1.800 de ani. Canionul Köprulu din Antalya merită de asemenea vizitat, la fel ca Selge, care se află în graniţele Parcului Naţional şi Termessos, unul dintre cele mai bine păstrate oraşe antice din Turcia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb