Grand Hotel du Boulevard, transformat în clădire de birouri

MIHAELA DALAR STANCA
Ziarul BURSA #Companii / 18 iunie 2012

Grand Hotel du Boulevard, transformat în clădire de birouri

Inaugurarea clădirii va avea loc în toamnă, cel mai devreme. Cel mai pesimist scenariu indică începutul lui 2013

Grand Hotel du Boulevard, hotel ce funcţiona în regim de trei stele pe vremea comunismului, urmează să funcţioneze drept clădire de birouri şi să fie deschis cel mai devreme în această toamnă, potrivit unor surse apropiate lucrărilor.

Interiorul clădirii a fost transformat substanţial, spaţiile fiind transformate în încăperi dedicate birourilor.

Investitorii sunt membrii grupului Niro, iar lucrările la clădirea aflată la intersecţia Bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei trebuiau finalizate acum trei ani, potrivit informaţiilor de pe site-ul hotelului.

Sursele citate ne-au spus: "Întreaga clădire a fost consolidată, faţada fiind doar renovată, fără a suferi modificări majore. Modificarea spaţiilor interioare a constat în schimbarea designului prin eliminarea unor pereţi, fără însă a afecta statutul de monument istoric. Astfel, noua imagine a clădirii va avea un stil modern îmbinat cu elemente clasice".

Iniţial s-a dorit renovarea hotelului într-unul de lux, cerinţele pieţei şi ale zonei fiind din ce în ce mai ridicate, ne-au mai declarat sursele citate.

De ce nu s-a putut face un hotel de cinci stele

Lipsa locurilor de parcare din imediata apropiere dar şi aspectul precar al priveliştii din spatele clădirii a făcut imposibilă transformarea hotelului de trei stele într-unul de cinci stele, spun sursele noastre. Un spaţiu dedicat birourilor a fost ulterior luat în considerare, angajaţii companiilor ce vor lucra acolo putând beneficia de parcarea subterană de la Piaţa Universităţii, disponibilă de luna viitoare, potrivit ultimelor declaraţii ale edilului Capitalei, Sorin Oprescu.

Nivelul de bază este dorit de retaileri de lux

Deja mai mulţi retaileri şi companii de lux s-au declarat interesaţi de închirierea unor suprafeţe de câte circa 50 de metri pătraţi de la nivelul de bază al clădirii.

Cu toate acestea, sursele citate ne-au declarat că nu intră în discuţie împărţirea spaţiului, arhitectura clădirii necesitând partajarea într-un mod diferit a spaţiului. Suprafaţa totală a clădirii măsoară aproximativ 5.000 de metri pătraţi. Clădirea este structurată pe patru niveluri, iar la nivelul parterului investitorii au creionat recepţia şi un restaurant. De asemenea, pentru nivelul patru, aceştia se gândesc la amenajarea unor spaţii potrivite birourilor unor avocaţi sau arhitecţi. Totodată, nu numai retailerii s-au interesat de spaţiul din apropierea zonei Piaţa Universităţii, mai multe persoane au venit să se intereseze de un loc de muncă.

În prezent, echipa de muncitori numără aproximativ 50 de persoane, echipa urmând să se extindă până la aproape 150 de persoane. Pentru lucrările de consolidare ale clădirii au fost contractaţi mai mulţi constructori.

Hotelul Boulevard este o clădire din 1873, primul hotel construit în România, ce găzduia oaspeţi regali. Clădirea a decăzut în decursul timpului, iar Niro Investment Group a achiziţionat-o cu scopul de a o readuce la grandoarea iniţială. Niro Group mai are două proiecte în desfăşurare, Chinatown România şi Niro Tower.

Grupul, ce adună în structura sa 20 de companii, a dezvoltat proiecte majore în ţara noastră precum Magazinul Dragonul Roşu, Central Residential Park, Piaţa Crângaşi şi restaurantul Vecchio 1812.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb