Grecia a vândut obligaţiuni pe zece ani la un randament de 3,9%

Ziarul BURSA #Internaţional / 6 martie 2019

Revenirea Greciei pe pieţele de obligaţiuni s-a bucurat ieri de o cerere solidă din partea investitorilor, o dovadă clară a încrederii pieţelor în relansarea economică a ţării, transmit Reuters şi AFP.

Potrivit unui comunicat remis bursei de la Atena, Grecia a strâns 2,5 miliarde euro la un randament de 3,9%, cu prilejul primei sale emisiuni de obligaţiuni pe zece ani organizată de la debutul crizei financiare în 2010. În plus, valoarea totală a ofertelor primite de la investi­tori a fost de 11,8 miliarde euro, de patru ori mai mare decât oferta.

Ministrul grec de Finanţe, Euclid Tsakalotos, a salutat ceea ce a numit o "emisiune reuşită de obligaţiuni care dovedeşte că Grecia a pus capăt programului de supervizare impus de instituţiile financiare şi acum are acces la pieţele financiare", conform Agerpres.

Aceasta a fost cea de-a doua emisiune de obligaţiuni demarată de Grecia după ce, în luna august 2018, ţara a pus capăt programului de asistenţă internaţională, şi prima emisiune de titluri de stat pe zece ani lansată de Grecia în ultimul deceniu. La finele lunii ianuarie, Grecia a strâns 2,5 miliarde euro din vânzarea de obligaţiuni guvernamentale pe cinci ani la un randament de 3,6%, şi atunci cererea generată fiind de patru ori mai mare decât oferta.

Vineri, agenţia de evaluare Moody's a îmbunătăţit, cu două trepte, ratingul de ţară al Greciei de la "B3" la "B1". Chiar dacă un rating "B1" este mult sub nivelul investment grade, recomandat pentru investiţii, decizia Moody's a dat un impuls încrederii inves­titorilor.

În total, Grecia speră să strângă în acest an de pe pieţe aproximativ nouă miliarde de euro pentru a dovedi că se poate refinanţa singură de pe pieţele internaţionale, fără sprijin extern.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb