GRECIA: Reprezentanţii din turism se aşteaptă la revenirea industriei în acest an

J.P.
Internaţional / 14 mai 2021

Reprezentanţii din turism se aşteaptă la revenirea industriei în acest an

Preşedintele Confederaţiei Elene de Turism (SETE), Yannis Retsos, a manifestat vineri un "optimism temperat" cu privire la revenirea industriei în acest an, după pagubele provocate de pandemia de COVID-19, prognozând că veniturile vor ajunge la 40% din nivelul record înregistrat în 2019, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Grecia, ţară în care turismul este responsabil pentru aproximativ 20% din PIB, urmează să lanseze sâmbătă, în mod oficial, sezonul turistic.

În 2020, Grecia a cunoscut cel mai slab sezon turistic din ultimele decenii, cu doar şapte milioane de turişti şi venituri de patru miliarde de euro, în scădere semnificativă faţă de recordul de 33 de milioane de vizitatori şi venituri de 18 miliarde de euro în 2019. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% anul trecut.

"Prognozele au fost întotdeauna riscante în domeniul turismului şi acest lucru este cu atât mai valabil acum, în pandemie", a declarat Yannis Retsos, la un forum economic organizat la Atena, atunci când a fost rugat să facă o prognoză pentru acest an. "Dacă vom avea revenirea pe care o sperăm în a doua jumătate a anului, ne puteam aştepta la venituri cuprinse între 40 şi 50% din cele înregistrate în 2019", a spus Retsos, adăugând că 40% este cel mai realist scenariu.

Începând de vineri, Grecia a ridicat restricţiile şi a redeschis muzeele şi faimoasele bijuterii arheologice, inclusiv vechea Acropolă din Atena. Aceasta după ce, la începutul acestei luni, Grecia a redeschis restaurantele după o pauză de şase luni.

Turiştii străini vor putea să viziteze Grecia cu condiţia să fie vaccinaţi sau să prezinte un rezultat negativ la un test COVID-19.

Prezent la aceeaşi conferinţă, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a afirmat că Germania, una dintre principalele pieţe pentru turismul elen, a ridicat carantina pentru cei care se întorc din Grecia.

Anterior, o sursă din Guvernul german a declarat pentru Reuters că Executivul de la Berlin a aprobat planuri pentru a permite celor care sunt complet vaccinaţi, şi-au revenit din boală sau au un test negativ să intre în Germania fără a sta în carantină.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb