Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 2%

S.B.
Materii Prime / 17 august

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 2%

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu aproape 2% şi au încheiat săptămâna aproximativ la aceleaşi niveluri ca în cea precedentă, preţul ţiţeiului Brent fiind de puţin sub 80 de dolari pe baril, deoarece investitorii şi-au temperat aşteptările privind creşterea cererii din partea importatorului de petrol de top China, informează news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 1,36 USD, sau cu 1,7%, la 79,68 USD pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 1,51 USD, sau cu 1,9%, la 76,65 USD pe baril.

Contractele futures pentru petrolul Brent au încheiat săptămâna trecută la 79,66 dolari pe baril, în timp ce contractele futures WTI au închis la 76,84 dolari pe baril.

Datele din China au arătat joi că economia ţării a pierdut avânt în iulie, preţurile locuinţelor noi scăzând cu cel mai rapid ritm din ultimii nouă ani, producţia industrială încetinind şi şomajul fiind în creştere.

Acest lucru a stârnit noi îngrijorări cu privire la o scădere a cererii din partea principalului importator de petrol, în timp ce rafinăriile din ţară au redus drastic ratele de procesare a ţiţeiului, luna trecută, din cauza cererii slabe de combustibil.

"A fost o săptămână volatilă pe pieţele petroliere: pe de o parte am avut temeri de întreruperi de aprovizionare din cauza unui război mai larg din Orientul Mijlociu, dar, pe de altă parte, încetinirea creşterii în China a forţat revizuirea prognozelor privind cererea", a declarat Andrew Lipow, preşedintele firmei de consultanţă în energie Lipow Oil Associates.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi-a redus luni previziunile privind creşterea cererii de petrol din acest an, invocând slăbiciunea economiei din China.

Agenţia Internaţională pentru Energie, cu sediul la Paris, a menţionat, de asemenea, cererea slabă din China când şi-a redus, marţi, previziunile pentru 2025.

Lichiditatea scăzută a declanşat probabil unele dintre fluctuaţiile mari de preţ observate în această săptămână, deoarece mulţi investitori europeni şi nord-americani erau probabil încă în vacanţă, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Contractele futures pe petrol au crescut la începutul săptămânii, în timp ce traderii se pregăteau pentru represaliile Iranului împotriva Israelului pentru uciderea unui lider Hamas la Teheran ,luna trecută.

Dar o parte din această primă de risc a fost eliminată pentru că Iranul nu a lovit încă, au scris vineri analiştii de la Commerzbank Research.

O nouă rundă de discuţii pentru încetarea focului în Gaza a început joi în Qatar, dar a fost întreruptă până săptămâna viitoare, părţile implicate trimiţând semnale mixte cu privire la progres.

Un şir de date comunicate din SUA au menţinut un prag sub preţul petrolului: vânzările cu amănuntul au depăşit aşteptările analiştilor, iar mai puţini americani au depus noi cereri de şomaj săptămâna trecută, stârnind un optimism reînnoit cu privire la creşterea economică pe cea mai mare piaţă a petrolului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb