Grecia va primi 48 miliarde euro pentru recapitalizarea băncilor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie 2012

Grecia va primi 48 miliarde euro pentru recapitalizarea băncilor

Grecia va primi de la zona euro credite în valoare de 48 de miliarde euro pentru recapitalizarea băncilor, a anunţat Klaus Regling, directorul executiv al Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF), potrivit ekathimerini.com.

Domnia sa a adăugat că pachetul de asistenţă financiară stabilit pentru Grecia va determina EFSF să apeleze mai des la pieţele financiare, prin vânzarea de obligaţiuni.

"De acum înainte vom apela în mod frecvent la pieţe. Numai săptămâna viitoare am putea lansa trei emisiuni: certificate pe termen scurt, obligaţiuni pe cinci ani şi, posibil, titluri pe 25-30 de ani", a menţionat Regling.

Amintim că, luni, miniştrii finanţelor din zona euro şi-au dat aprobarea finală pentru cel de-al doilea pachet de salvare destinat Greciei.

Surse: Grecia trebuie să adopte noi tăieri de cheltuieli publice

Grecia trebuie să-şi diminueze cheltuielile publice cu încă 5,5% din PIB în 2013 şi 2014, ca să se încadreze în ţintele fiscale convenite în cel de-al doilea acord de asistenţă financiară externă, potrivit unui raport al Comisiei Europene, obţinut de Reuters.

Raportul descrie modul de desfăşurare a implementării reformelor necesare pentru deblocarea noilor fonduri către guvernul elen şi recomandă efectuarea cât mai curând a primei plăţi.

Documentul arată că pachetul de măsuri de austeritate adoptat de Grecia la începutul lui 2012 prevede tăieri de cheltuieli reprezentând 1,5% din PIB.

"Totuşi, previziunile actuale dezvăluie deficite fiscale mari în 2013-2014. Astfel, este nevoie de anunţarea şi adoptarea unor tăieri suplimentare substanţiale de cheltuieli de către Grecia în următoarele luni, probabil odată cu prezentarea în mai 2012, de către Guvern, a bugetului actualizat pe termen mediu", potrivit raportului.

Oficialii de la Bruxelles susţin că deficitele identificate în bugetul elen pentru următorii doi ani totalizează 5,5% din PIB.

Conform raportului Comisiei, Guvernul de la Atena evaluează programele de cheltuieli publice, astfel încât să poată recurge la noi tăieri.

Grecia speră să obţină în curând prima tranşă, de 25 de miliarde euro, pentru recapitalizarea băncilor. Toate băncile mari din Grecia au acceptat să participe la programul de preschimbare a obligaţiunilor elene, în vederea reducerii datoriei publice a ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb