Grevă generală şi moţiune de cenzură

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 25 mai 2010

Bugetarii au protestat recent în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului.

Bugetarii au protestat recent în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului.

Sindicatele ameninţă cu greva generală în ziua în care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea, în Parlament, pe măsurile de austeritate

Partidele de opoziţie ameninţă cu o moţiune de cenzură

Decizia Guvernul să-şi asume răspundere în Parlament pe măsurile de austeriate ar putea fi însoţită de o grevă generală în sectorul bugetar din partea sindicatelor şi de o moţiune de cenzură a partidelor de opoziţie.

Preşedintele alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, ieri, că greva generală în administraţia publică ar putea avea loc în ziua asumării răspunderii guvernamentale sau în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament, informează Mediafax. Astfel, greva generală ar putea să fie decalată faţă de data stabilită iniţial pentru aceasta de către sindicalişti, de 31 mai.

Vasile Marica a explicat: "Este posibil ca asumarea să aibă loc luni, pe 31 mai, şi atunci greva va fi în ziua anunţată sau este posibil să aibă loc vineri şi atunci o să o decalăm cu trei zile. Sindicaliştii din administraţie nu fac grevă pe termen nelimitat, ci doar se solidarizează cu profesorii o zi".

Sindicatele au anunţat ca vor face grevă generală în 31 mai, sindicaliştii din învăţământ afirmând că, în cazul lor, această dată va marca debutul grevei pe termen nelimitat. De asemenea, sindicaliştii de la metrou au anunţat că vor intra în grevă generală dacă le vor fi diminuate salariile. În context, astăzi, pensionarii gălăţeni vor picheta sediul Ministerului Muncii şi al Parlamentului, nemulţumiţi de intenţia Guvernului de a reduce pensiile cu 15%.

Moţiune de cenzură cu revendicări sindicale

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că social-democraţii şi reprezentanţii sindicali au stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor şi acţiunilor de stradă.

Liderul PSD a declarat: "Ne-am însuşit din punct de vedere parlamentar toate criticile pe care sindicatele le-au făcut faţă de propunerile preşedintelui Traian Băsescu şi ale Guvernului, şi anume tăierea salariilor cu 25%, a pensiilor cu 15%, a ajutoarelor de şomaj cu 15% şi celelalte. Suntem de acord să susţinem din punct de vedere politic şi parlamentar aceste revendicări ale sindicatelor pe care le considerăm îndreptăţite şi corecte".

Victor Ponta a mai spus că, în momentul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe proiectul de lege care include aceste măsuri, PSD va depune o moţiune de cenzură care va conţine revendicările sindicatelor, alături de alte puncte specifice unui partid social-democrat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb