Grevă la Banca Centrală Europeană, în 3 iunie

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 mai 2009

Angajaţii Băncii Centrale Europene (BCE) vor declanşa, la data de 3 iunie, o grevă de avertisment de 90 de minute, protestând astfel faţă de modificarea schemei de pensii. Greva va avea loc în ziua în care consiliul guvernatorilor BCE se va reuni la Frankfurt, în cadrul întâlnirii lunare în care este stabilită politica monetară.

Apelul la grevă a fost lansat de European Public Services Organisation (Ipso), sindicatul angajaţilor BCE, în care sunt înscrişi 460 din cei 1.500 de salariaţi ai instituţiei.

"Consiliul guvernatorilor BCE regretă intenţia sindicaliştilor de a declanşa greva", a afirmat William Lelieveldt, purtător de cuvânt al băncii, adăugând că modificările sistemului de pensii din domeniul bancar sunt inevitabile. BCE a informat că va asigura majoritatea activităţilor sale pe întreaga durată a acţiunii de protest.

În luna aprilie, circa o treime din angajaţii BCE au demonstrat în faţa Eurotower - unde se află sediul BCE, protestând faţă de reforma pensiilor.

Potrivit modificărilor ce privesc regimul pensiilor, prezentate vineri publicului, după ce au fost aprobate anterior de Consiliul BCE, contribuţiile de pensii vor fi majorate atât pentru angajaţi, cât şi pentru bancă. În plus, va fi modificat modul de calcul al beneficiilor, iar stimultentele pentru angajaţii care se pensionează anticipat vor fi diminuate.

Potrivit preşedintelui Ipso, Adrian Petty, modificările ar putea reduce beneficiile cu până la 15%.

Salariaţii BCE sunt nemulţumiţi şi de faptul că vor trebui să plătească pentru greşelile făcute în derularea schemei de pensionare. Însă, principala nemulţumire a Ipso este faptul că BCE nu a negociat modificările.

"BCE a putut să implementeze cam tot ceea ce şi-a dorit, lucru care nu este normal pentru o instituţie europeană modernă", susţine preşedintele Ipso.

În schimb, conducerea BCE arată că modificările în cauză nu îi vor afecta în mod semnificativ pe salariaţii care se vor pensiona la 65 de ani. Totodată, instituţia susţine că modificările au fost discutate timp de doi ani, cât a derulat consultări extinse cu reprezentanţii personalului BCE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb