Grevă la EDF

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 septembrie 2019

Grevă la EDF

Aproximativ 20.000 de salariaţi ai Électricite de France (EDF) erau ieri în grevă, reducând producţia acesteia cu circa 9% pe plan intern, potrivit anunţului făcut de compania franceză de utilităţi.

Cifra reprezintă aproximativ o treime din numărul de salariaţi ai societăţii de stat, iar greva de două zile lansată ieri este un protest faţă de planul de restructurare a grupului afectat de datorii, conform Reuters.

Planul de restructurare, denumit "Proiectul Hercule şi solicitat de preşedintele francez Emmanuel Macron, ar putea duce la separarea EDF Group în două entităţi, conform unei propuneri prezentate sindicatelor în iunie. EDF nu a precizat dacă acest program va genera disponibilizări.

Patru sindicate care reunesc aproape toţi salariaţii din sectorul energiei din Franţa - FNME-CGT, FNEM-FO, FC-CFDT şi CFE-CGC - au iniţiat greva de la EDF. Grevele precedente, care au avut loc în ultimele luni, au generat închiderea unor centrale producătoare de electricitate.

Grevele sunt costisitoare pentru EDF, întrucât în lipsa producţiei interne, compania trebuie să importe. Însă, livrarea de energie către clienţi nu este afectată.

În prezent, EDF este deţinută în proporţie de 83,7% de stat, însă conform noii structuri, Guvernul de la Paris ar putea naţionaliza în totalitate EDF Blue, iar EDF Green va continua să fie listată, fiind posibil să atragă mai mulţi investitori privaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb