Grevă prelungită pe aeroporturile din Berlin

Ziarul BURSA #Internaţional / 14 martie 2017

Grevă prelungită pe aeroporturile din Berlin

Aproximativ 650 de zboruri au fost anulate ieri, pe cele două aeroporturi din Berlin (Tegel şi Schoenefeld), din cauza unei noi greve a personalului de la sol, informează DPA.

Greva a fost planificată iniţial pe o perioadă de 25 de ore, începând de ieri, de la ora 03.00 GMT, până astăzi, la ora 04.00 GMT. Dar, sindicatul Verdi a anunţat că greva personalului la sol a fost prelungită până miercuri dimineaţa la ora 05.00, astfel că pasagerii trebuie să se aştepte la noi anulări de zboruri de pe cele două aeroporturi, conform Agerpres.

Personalul de la sol solicită majorarea salariului de la 11 la 12 euro (12,80 dolari) pe oră. În schimb, managementul oferă doar o majorare de 10 cenţi pe oră pe parcursul a patru ani, urmată de o majorare de 8% pe parcursul a trei ani.

Un purtător de cuvânt al celor două aeroporturi din capitala Germaniei a precizat că aproximativ 448 de zboruri urmau să fie anulate ieri în cazul aeroportului Tegel şi alte 194 de zboruri în cazul aeroportului Schoenefeld.

"Le cerem tuturor pasagerilor să verifice, cu operatorul lor de transport aerian, situaţia zborului, înainte să înceapă călătoria", potrivit unui comunicat de presă publicat de compania care deţine cele două aeroporturi din Berlin.

Vineri, o mişcare similară de protest a personalului la sol, care se ocupă cu verificarea pasagerilor, încărcarea şi descărcarea avionului şi dirijarea aeronavelor pe pistă, a afectat mii de pasageri, fiind anulate aproape 700 de zboruri. Astfel, au fost anulate 455 de zboruri la Tegel şi 204 la Schoenefeld, iar companiile aeriene afectate au fost "Air Berlin", "Lufthansa", "easyJet" şi "Ryanair".

Greva a fost prelungită pe motiv că angajaţii nu au primit încă un răspuns la solicitările lor. "Este regretabil că traficul aerian spre şi dinspre Berlin va fi restricţionat pentru încă o zi", a declarat responsabilul Verdi, Enrico Rumker. Acesta a adăugat că sindicatul este deschis la discuţii, dar negocierile sunt condiţionate de o ofertă îmbunătăţită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb