Grevă şi restructurare la SNIF

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2009

Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) ar putea să intre, în scurt timp, într-un proces de restructurare care prevede, printre altele, reducerea numărului de sucursale, de la 27 (cât există în prezent), la numai 12.

"Sucursalele vizate de restructurare sunt îndeosebi cele în care mai există doar activitatea de pază a activelor", a precizat, pentru BURSA, liderul Uniunii Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare (USIF), Vasilica Blebea.

Domnia sa a precizat că procesul de reorganizare a SNIF nu a fost dis-cutat, în Consiliul de Administraţie al societăţii, fiind doar o propunere la acest moment venită din partea acţionariatului.

Privind situaţia salariaţilor care ar putea fi vizaţi de restructurare, Vasilica Blenea ne-a precizat că nu vor fi dis-ponibilizări în rândul celor 600 de salariaţi, cât mai are societate în prezent.

"Vor fi reduse anumite posturi de conducere, nu vor urma disponibilizări de salariaţi", a adăugat Blebea, precizând că, în perioada verii, din cauza lipsei de contracte, numărul de salariaţi a fost redus, deja, de la 714, la 600.

Întrebată despre întârzierile salariale, în condiţiile în care, nouă salariaţi ai SNIF Constanţa au intrat, ieri, în greva foamei din cauză că nu şi-au primit salariile de şapte luni, liderul USIF ne-a declarat că şi în alte sucursale ale societăţii sunt probleme de acest gen.

"Situaţia de la Constanţa este cea mai gravă, însă şi la alte sucursale ale SNIF, mai ales la cele din zona Ardealului, există întârzieri la plata salariului", a declarat Blebea, care a precizat că, momentan, nu există posibilitatea organizării unor protes-te la nivel naţional.

Privind viitorul societăţii, liderul de sindicat ne-a precizat că acesta rămâne incert în condiţiile în care nu avem Guvern, iar în luna decembrie, SNIF urmează să iasă din adminis-trare specială.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb