Domnia sa a explicat: "O lege la fel de importantă la care se lucrează este proiectul Legii investiţiilor strategice. Avem domenii extrem de importante, şi aş aminti trei dintre ele, şi anume Transporturi, Energie şi Apărare, unde inexistenţa unei asemenea legi duce la anumite blocaje care produc o stopare sau o frânare a investiţiilor publice. (...) Prin această lege a investiţiilor strategice dorim ca marile investiţii care se vor derula să fie făcute într-un cadru cât se poate de transparent, dar asigurând o dinamică superioară a ceea ce se întâmplă la acest moment. (...) Sunt legate aceste prevederi, şi o să fie supuse dezbaterii publice, de chestiuni care să simplifice aceste proceduri. (...) Pot să vă dau foarte multe exemple practice în care partea de început, studiile de prefezabilitate, de fezabilitate, eventualele exproprieri, toată proiectarea, ca să discutăm de lucrări de infrastructură, de multe ori durează mai mult decât execuţia acelei lucrări. Ăsta este cadrul de la care trebuie să plecăm, trei domenii în mod cert vor fi atinse, Transporturile, Apărarea şi Energia, astfel încât aceste investiţii strategice să fie derulate într-un mod transparent, dar mult mai dinamic".
Premierul a subliniat că prevederile Master Planului pentru Transport aprobate în 2016 printr-o Hotărâre de Guvern vor putea, în baza preconizatei Legi a investiţiilor strategice, să fie implementate "într-un ritm mai alert".
Marţi, Grindeanu a declarat la RRA că Ministerul Economiei a fost desemnat să prezinte, în cel mai scurt timp, în Executiv, un proiect de lege privind "investiţiile strategice" ale statului român.