Gruparea Stat Islamic revendică uciderea unui geolog canadian în Burkina Faso

M.I.
Internaţional / 3 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Gruparea Stat Islamic a răpit şi executat un geolog canadian în Burkina Faso, în ianuarie, a anunţat săptămânalul Al Naba aparţinând organizaţiei radicale, preluat astăzi de Reuters şi citat de Agerpres.

Cadavrul lui Kirk Woodman a fost descoperit la 16 ianuarie, la două zile după ce a fost răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi la o mină operată de compania Progress Minerals din Vancouver în nord-estul statului african.

Autorităţile din Burkina Faso au explicat că geologul canadian a fost împuşcat şi cadavrul său a fost aruncat într-o zonă despre care guvernul de la Ouagadougou afirmă că este din ce în ce mai expusă ameninţării militanţilor islamişti.

Înainte de revendicarea din ziarul SI nu s-a mai spus nimic despre responsabilitatea pentru acest atac. SI a revendicat de-a lungul timpului mai multe atacuri fără a aduce dovezi, notează Reuters, citat de Agerpres.

Al Naba detaliază operaţiunea de răpire şi executare a geologului canadian şi publică şi o fotografie cu ceea ce susţine că este permisul de conducere al acestuia, într-un articol în care elogiază acţiunile SI din Mali, Niger şi Burkina Faso.

Potrivit ziarului, răpirea şi uciderea "cruciatului canadian" au dus la creşterea interesului manifestat de Occident faţă de "războiul mujahedinilor" din Burkina Faso.

Cadavrul lui Woodman a fost aruncat în deşert de "Califatul soldaţilor", a mai scris Al Naba, care indică însă o dată a execuţiei conform calendarului islamic hijri care ar însemna 25 ianuarie, deci cu câteva zile după ce a fost găsit de fapt corpul neînsufleţit al canadianului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb