Grupul Air France-KLM a finalizat achiziţia unei participaţii minoritare în capitalul SAS AB

R.S.
Miscellanea / 3 septembrie

Grupul Air France-KLM a finalizat achiziţia unei participaţii minoritare în capitalul SAS AB

Grupul Air France-KLM a anunţat că a finalizat achiziţia unei participaţii minoritare de 19,9% din capitalul social al SAS AB. Această operaţiune a urmat aprobărilor de reglementare în Europa şi Statele Unite, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În paralel cu această tranzacţie financiară Air France-KLM şi SAS au încheiat acorduri extinse de interline şi codeshare pentru a conecta hub-urile şi reţelele lor. Aceste acorduri, care acoperă beneficii reciproce pentru programele de loialitate, au intrat în vigoare de la 1 septembrie 2024. În acelaşi timp, SAS a aderat la alianţa SkyTeam, în care Air France şi KLM sunt membri fondatori, potrivit comunicatului.

Benjamin Smith, Director General al Air France-KLM, a declarat: "Suntem bucuroşi ca am finalizat această operaţiune strategică cu SAS şi astfel să ne consolidăm prezenţa pe pieţele scandinave. Clienţii SAS, Air France şi KLM vor avea acum acces la o gamă largă de destinaţii prin acordurile de codeshare, iar alianţa Skyteam va câştiga un nou membru strategic."

Această tranzacţie a fost realizată de Grupul Air France-KLM ca parte a unui consorţiu de investitori, care include, de asemenea, Castlelake L.P., în numele unor fonduri sau afiliaţi, Lind Invest ApS şi Statul Danez.

Membrii consorţiului deţin acum o participaţie agregată de 86,4% în capitalul social al SAS AB (excluzând recuperarea de către Statul Danez în calitatea sa de creditor al SAS şi în conformitate cu planurile de restructurare ale SAS), după ce au investit 1,2 miliarde de dolari SUA în companie, dintre care 475,0 milioane de dolari SUA în acţiuni şi 725,0 milioane de dolari SUA în obligaţiuni convertibile garantate de prim rang.

Grupul Air France-KLM a investit un total de 144,5 milioane de dolari SUA în SAS AB, dintre care 109,5 milioane de dolari SUA în acţiuni şi 35,0 milioane de dolari SUA în obligaţiuni convertibile garantate de prim rang.

Membrii Consorţiului au convenit asupra unor dispoziţii specifice care permit Air France-KLM să îşi mărească participaţia astfel încât să devină acţionar majoritar după un minimum de doi ani, sub rezerva, printre altele, a unor condiţii de reglementare şi performanţe financiare, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb