"Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă" a vîndut 85,76% din noile acţiuni emise

RALUCA UNGUREANU
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 30 aprilie 2004

Societatea va lansa ofertă publică de vînzare pentru acţiunile nesubscrise, la preţul de 105.000 lei/acţiune

"Grupul Editorilor şi Difuzorilor de Presă" a emis în luna martie a anului curent un număr de 200.000 de acţiuni, în vederea majorării capitalului social cu 20 de miliarde de lei. Persoanele care figurau la data de 3 februarie 2004 ca acţionari ai societăţii puteau să-şi exercite dreptul de preferinţă şi să subscrie acţiuni în cadrul majorării, la preţul de 100.000 de lei/acţiune. Acţionarii şi-au exercitat acest drept în proporţie de 85,76%, achiziţionînd 171.539 de titluri. Acţiunile nesubscrise urmează să fie oferite publicului la preţul de 105.000 lei/acţiune.

Societatea a fost înfiinţată în anul 2002 prin iniţiativa comună a Clubului Român de Presă şi a asociaţiilor patronale ale difuzorilor de presă şi carte din Bucureşti care au elaborat, împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector, un proiect comun de utilitate publică privind organizarea unei reţele moderne de chioşcuri pentru difuzarea presei şi cărţii în Capitală. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a emis, în luna iulie anul trecut, hotărîrea nr. 202 prin care se acordă în folosinţa emitentului un număr de 1.200 de locaţii. Pînă acum, societatea a amplasat un singur chioşc în Bucureşti, urmînd ca celelalte să fie date în folosinţă treptat, începînd cu luna mai.

Reţeaua de magazine funcţionează sub denumirea "Acces Press". Compania are în prezent un capital social de 20,57 miliarde de lei. Pe parcursul anului trecut, au avut loc două majorări ale capitalului social prin emisiunea de acţiuni cu valoarea nominală de 100.000 de lei. Prima majorare a avut loc în primăvara anului trecut, de la 860 milioane la 4,2 miliarde de lei. În luna iulie, acţionarii au hotărît majorarea capitalului social cu 19,5 miliarde de lei, însă au fost subscrise acţiuni în valoare de numai 16,31 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb