Grupul GRAMPET - Grup Feroviar Român îşi accelerează proiectele

Miscellanea / 5 noiembrie 2020

Grupul GRAMPET - Grup Feroviar Român îşi accelerează proiectele

Grupul GRAMPET - Grup Feroviar Român (GFR) îşi intensifică activitatea de dezvoltare de soluţii IT şi anunţă noi aplicaţii, în contextul în care pandemia de Coronavirus a accelerat tendinţa de digitalizare în majoritatea industriilor.

"Competitivitatea unei companii (şi, implicit, a unei economii) este astăzi strâns legată de gradul său de digitalizare, iar criza medicală şi economică cu care ne confruntăm în acest an a demonstrat încă o dată acest lucru", spune Gruia Stoica, Preşedintele şi fondatorul Grupului GRAMPET. "Este ceea ce noi am anticipat încă de la început, investind în mod constant timp şi resurse pentru activitatea internă de dezvoltare de aplicaţii IT. Având în vedere necesităţile uriaşe în această direcţie, GFR a început săîşi dezvolte propriile capacităţi în domeniul software. O contribuţie importantă o are şi Institutul de Tehnică de Calcul (ITC), parte a Grupului GRAMPET din 2008. În ultimii ani, am implementat aproape 20 de soluţii digitale, marea majoritate în premieră pentru piaţa din România, care ne-au simplificat şi eficientizat substanţial activităţile din plan operaţional şi comercial", se arată în comunicatul Grampet.

"Calitatea deciziilor în exploatarea feroviară depinde în mod esenţial de calitatea informaţiilor, care,în cazul nostru, se referă lalinia la care se află vagonul ce trebuie manevrat, poziţia pe linie a vagonului, starea acestuia, gradul de umplere al liniilor la care se face manevra", explică Amedeo Neculcea, director general adjunct al Grup Feroviar Român. "Practic, aplicaţia Shunting Expert răspunde următoarei provocări: cum procedăm ca să avem în permanenţă un control total al poziţiei şi al stării a circa 1.000 de vagoane, pe o platformă feroviară de zeci de hectare, pe 30 de km de linie, cu un efort minim, în condiţiile în care vagoanele aparţin mai multor operatori, sunt de diferite tipuri şi au statusuri multiple", se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb