Grupul nipon Kobe Steel ar putea fi următoarea ţintă de preluare a Arcelor Mittal

N.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 mai 2007

Grupul nipon Kobe Steel ar putea fi următoarea ţintă de preluare a Arcelor Mittal

Un grup siderurgic nipon ar putea deveni următoarea ţintă de preluare a Arcelor Mittal, având în vedere că principalul grup siderurgic din lume este tot mai interesat de tehnologie de producţie de caroserii auto de înaltă calitate, a declarat ieri şeful Kobe Steel Ltd.

Preşedintele Kobe Steel, Yasuo Inubushi, a declarat, citat de NewsIn, că gigantul siderurgic european, format după preluarea Arcelor de către Mittal Steel, intră într-o nouă fază de extindere.

"Grupul Arcelor Mittal pare a deveni tot mai interesat de piaţa de producţie de materiale pentru construirea de caroserii auto după ce pentru o perioadă a fost interesat de creştere prin achiziţia unor firme de dimensiuni mici", a declarat acesta.

"Nu ar fi un lucru neobişnuit pentru ei să analizeze posibilitatea preluării unor grupuri nipone producătoare de materiale des­tinate construirii de caroserii auto, care deja sunt foarte bine plasate pe piaţă şi au clienţi foarte pretenţioşi, precum producătorii japonezi de automobile".

Preluarea grupului Arcelor de către Mittal Steel l-a afectat pe al doilea grup siderurgic din lume, Nippon Steel Corp., care este cel mai mare beneficiar al vânzărilor substanţiale de automobile produse de Toyota MotorCorp. sau ale altor grupuri.

Nippn Steel şi-a modificat cu rapiditate strategia proprie, concentrându-se pe produse scumpe, încercând să se extindă prin consolidarea pieţelor interne şi a firmelor braziliene pe care le deţine, susţinând în acelaşi timp omologii săi asiatici, precum grupul sud-coreean POSCO Ltd şi cel chinez Baoshan Iron and Steel Co.

Afiliatul său Usiminas a anunţat recent un plan de extindere a producţiei de 4,3 miliarde dolari, având susţinerea grupului Nipp­on Steel. "Am fost norocoşi că Mittal şi-a îndreptat atenţia către Arcelor anul trecut şi nu către noi", a declarat recent preşedintele Nippon Steel, Akio Mimura, cu ocazia unei emisiuni televizate, vorbind despre eforturile sale de a evita o preluare ostilă.

Preşedintele Kobe Steel a precizat că grupul pe care îl conduce nu are planuri de extindere prin fuziuni şi achiziţii.

"Vom încerca să ne majorăm competitivitatea produselor noas­tre, lucru ce va avea drept rezultat inevitabil creşterea preţului acţiunilor noastre. Nu există însă nicio modalitate de a evita o ofertă de preluare ostilă", a adăugat acesta. Fondurile foarte mari de care dispune grupul Arcelor Mittal, precum şi declaraţiile conform cărora se declară dedicat procesului de consolidare al industriei siderurgice au dat naştere unei serii de speculaţii privind posibile ţinte de preluare, printre care se numără grupurile sud-coreene Hyundai Steel şi Posco, cel american AK Steel şi cel francez Vallourec. Arcelor Mittal deţine 61 de uzine în 27 de ţări, oferind slujbe unui număr de peste 320.000 de persoane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb