UniCredit a anunţat astăzi lansarea Skills for Transition, un program social care oferă instruire strategică tinerilor şi companiilor care se aşteaptă să fie afectate de tranziţia ecologică, ajutându-i să-şi dezvolte abilităţile de care au nevoie pentru a răspunde cerinţelor unui mediu în schimbare, generând în acelaşi timp un impact social măsurabil, conform unui comunicat de presă al băncii.
Iniţiativa, finanţată în întregime de bancă, corespunde ferm cu angajamentul puternic al UniCredit de a promova o tranziţie justă şi echitabilă, precum şi sprijinul său constant pentru educaţie - un motor cheie pentru viitorul Europei. Împreună, acestea fac parte din scopul declarat al băncii de a-şi abilita comunităţile să progreseze şi să susţină multe dintre angajamentele sale ESG.
Programul Skills for Transition, care se întinde pe şase ţări ale Grupului UniCredit (Italia, Germania, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi România), este împărţit în două fluxuri, care vizează două categorii de public diferite : unul pentru studenţi şi unul pentru lucrătorii clienţilor corporativi ai UniCredit, ajutând ambele părţi să joace un rol activ într-o tranziţie justă şi echitabilă.
Fluxul de studenţi, dezvoltat de POLIMI Graduate School of Management , oferă studenţilor selectaţi şansa de a participa la două parcursuri educaţionale, un program de master pentru proaspeţii absolvenţi şi un bootcamp de patru luni atât pentru studenţii actuali, cât şi pentru absolvenţi. Ambele au ca scop creşterea cunoştinţelor şi conştientizării cu privire la tranziţia ecologică şi cadrul Net Zero, ajutându-i să dobândească competenţe care le vor stimula perspectivele viitoare de angajare.
Cursul va implica, de asemenea, lucrul cu unele dintre companiile cele mai expuse tranziţiei ecologice, studenţii abordând provocări specifice legate de afaceri şi dobândind experienţă practică, punând astfel în practică noile lor abilităţi.
Fluxul de lucrători, dezvoltat în parteneriat cu Accenture, oferă instruire pentru forţa de muncă a clienţilor corporativi ai UniCredit, oferind căi de învăţare specifice pentru a aborda lipsurile de competenţe cheie. Cursurile de formare vor fi susţinute începând cu ultimul trimestru al anului, prin intermediul unei platforme digitale în limbile locale ale lucrătorilor.
"Vedem în învăţământul terţiar una dintre pârghiile cheie pentru a ne ajuta clienţii şi comunităţile să progreseze către o societate mai durabilă, incluzivă şi mai echitabilă", a declarat Fiona Melrose, şeful Strategiei Grupului şi ESG la UniCredit. "Având în vedere acest lucru, suntem mândri să sponsorizăm programul Skills for Transition, care îşi propune nu numai să stimuleze ocuparea forţei de muncă şi să îmbunătăţească mobilitatea socială, ci şi să facă acest lucru într-un mod care să echipeze companiile să facă faţă unora dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă. astăzi."
"Suntem mândri să colaborăm cu UniCredit la programul "Skills for Transition", care se aliniază perfect cu scopul POLIMI Graduate School of Management: de a cultiva inovatori pentru a modela un viitor mai bun pentru toţi. Această iniţiativă întruchipează strategia noastră de educare şi inspirare. un public larg în domeniul Scopului şi inovaţiei pentru durabilitate, echipând tinerele talente şi profesionişti cu abilităţile necesare pentru a conduce la schimbări de impact în tranziţia ecologică", a declarat Federico Frattini, decan al Şcolii Absolvente de Management POLIMI şi director ştiinţific al programului.