GTC vânează un teren în centrul Capitalei pentru construcţia de birouri

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 2 iulie 2008

GTC vânează un teren în centrul Capitalei pentru construcţia de birouri

Dezvoltatorul imobiliar Globe Trade Center (GTC) se află în discuţii avansate pentru achiziţia unui teren în centrul Capitalei unde intenţionează să ridice o clădire de birouri, a declarat ieri directorul executiv al GTC România, Shimon Galon.

"Suntem în discuţii avansate pentru achiziţia unui teren într-o zonă foarte bună din Capitală. Nu pot da mai multe detalii că imediat se pot băga şi alţii pe fir şi nu vrem să pierdem acest teren. Vom construi birouri, dar asta nu înseamnă că renunţăm la construcţia de proiecte rezidenţiale în Bucureşti", a spus Galon.

Directorul executiv al GTC România a mai spus ieri că dezvoltatorii imobiliari preferă tot mai mult să îşi orienteze investiţiile în spaţiile de birouri, mai profitabile, faţă de proiectele rezidenţiale. Galon susţine că în cazul proiectului America House din Piaţa Victoriei, s-a obţinut un profit de 85 milioane de euro, iar în cazul complexului rezidenţial din Colentina, Rose Garden, aces-ta estimează un profit de doar 25 de milioane de euro.

În afară de proiectele rezidenţiale Felicity, Rose Garden şi Garden of Eden, GTC dezvoltă în România şi proiectul de birouri City Gate în apropiere de complexul World Trade Center din Capitală. Printre chiriaşii noului centru de afaceri se vor număra companii precum Microsoft, Salans, o companie farmaceutică, una de IT, dar şi o bancă. Prima parte a proiectului (primul turn) va fi dat în folosinţă în luna iulie a anului viitor, iar cea de-a doua (al doilea turn) în toamna-iarna anului 2009.

GTC a anunţat marţi că va aloca 260 milioane de euro pentru construirea a circa 2.000 de apartamente, a unui centru comercial şi a unei clădiri de birouri în nordul Capitalei, ajungând astfel la investiţii în proiecte imobiliare de peste 1,1 miliarde de euro pe piaţa din România. Proiectul rezidenţial Garden of Eden se va întinde pe o suprafaţă de 11 hectare şi va fi compus din două ansambluri de locuinţe, Adam Residentials şi Eve Residentials. Potrivit dezvoltatorului, jumătatea estică a proiectului, Adam Residentials, cuprinde, pe o suprafaţă de 52.500 mp, 833 de apartamente în 29 de clădiri rezidenţiale, spaţii publice, o clădire de birouri şi spaţii comerciale. Partea vestică a proiectului va cuprinde 1.096 de locuinţe construite pe o suprafaţă de 53.820 mp în 42 de clădiri cu regim de înălţime compus din parter plus trei sau patru etaje.

"Proiectul Garden of Eden este localizat în nordul Capitalei în apropiere de Şcoala Americană şi are un procent de 45% de spaţii verzi. Mixul de locuinţe este alcătuit din apartamente cu două şi trei camere, dar şi cu patru-cinci camere cu terase şi grădini private", a declarat directorul executiv al GTC România, Shimon Galon.

Proiectul are patru faze, iar prima etapă, în care vor fi construite 210 locuinţe, este programată să se încheie în 2010. Compania activează pe piaţa românească din 1999 şi este implicată în dezvoltarea a 15 proiecte rezidenţiale, de retail şi de birouri. GTC este controlat de grupul israelian Kardan şi are proiecte în Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, România, Serbia şi în Croaţia. GTC Româ-nia este deţinută în proporţie de 94,6% de GTC Polonia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb