GUVERN: Proiectele din PNI de reducere a emisiilor poluante vor primi finanţare nerambursabilă

George Forcoş
Companii / 27 iulie 2016

Producătorii de energie care derulează proiecte pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi modernizarea producţiei, cuprinse în Planul Naţional de Investiţii (PNI), pot aplica pentru a primi 25% din valoarea cheltuielilor eligibile, informează un comunicat al Executivului.

Pentru cele 29 de investiţii aprobate în cadrul PNI, până în prezent au fost depuse şi aprobate 3 cereri de finanţare, respectiv două din partea Complexului Energetic Oltenia şi una din partea OMV Petrom, dar nu a fost încheiat niciun contract.

"Pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, accelerarea modernizării producţiei naţionale de energie electrică şi realizarea Planului Naţional de Investiţii 2013-2020 (PNI) din cadrul Strategiei Energetice Naţionale, Guvernul a modificat, în şedinţa de astăzi, o anexă dintr-un act normativ referitor la finanţarea nerambursabilă a unor proiecte cuprinse în PNI. Este vorba despre Anexa nr. 5 la HG 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul Naţional de Investiţii. Prin decizia de astăzi, Guvernul deblochează schema de ajutor de stat pentru care producătorii de energie pot aplica în scopul finanţării nerambursabile, în procent de 25% din valoarea cheltuielilor eligibile, a proiectelor de investiţii cuprinse în PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi modernizarea producţiei de energie electrică din România", menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb