Guvernul a actualizat standardele minime de cost pentru serviciile sociale

Adina Lateş
Politică / 16 decembrie 2015

Guvernul a actualizat, în şedinţa de astăzi, standardele minime de cost pentru serviciile sociale organizate şi administrate de către furnizorii publici de servicii sociale, potrivit unui comunicat al Executivului.

Astfel, pentru serviciile destinate copiilor plasaţi la asistenţi maternali, standardul minim de cost, pe an, este de 21.456 de lei pentru copii aflaţi la asistenţi maternali cu un copil în plasament, 12.025 de lei pentru copii aflaţi la asistenţi maternali cu doi copii în plasament şi de 8.075 de lei pe an, pentru copii aflaţi la asistenţi maternali cu trei copii în plasament.

Conform sursei citate, pentru copiii cu dizabilităţi plasaţi la asistenţi maternali, standardul minim de cost pentru serviciile sociale se ridică la 25.486 de lei/an pentru un copil aflat în plasament şi de 16.056 de lei/an dacă e vorba de doi sau mai mulţi copii în plasament.

Serviciile de tip rezidenţial destinate copiilor au standarde de cost care se încadrează între 28.847 de lei/an pentru copiii aflaţi în centre plasament, 25.955 lei/an pentru copiii din casele de tip familial şi 24.602 lei/an pentru copiii plasaţi în apartamente, precizează comunicatul amintit.

Standardul minim de cost, pentru copiii cu dizabilităţi, este de 39.078 lei/an pentru copiii din centre de plasament, 33.955/an pentru cei din case de tip familial şi 28.332/an pentru copiii plasaţi în apartamente.

Pentru copiii plasaţi în centre de primire în regim de urgenţă, în adăposturi de noapte pentru copiii străzii, pentru copilul care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal, etc., standardul minim de cost/an este de 40.173 de lei pentru fiecare beneficiar.

În ceea ce priveşte centrele maternale, standardele de cost sunt de 45.931 de lei/an pentru copil în cazul unei mame cu un copil, 41.155 de lei pentru un copil în cazul mamei cu doi copii şi de 39.561 de lei pentru un copil în cazul mamei cu trei copii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb